Had je een paar jaar geleden alleen nog Netflix, nu lijken de nieuwe aanbieders als paddenstoelen uit de grond te schieten. Om de keuze tussen iets gemakkelijker te maken, hebben wij een overzicht gemaakt van de diensten die hier in Nederland zijn te bekijken.

Nederlandse streamingdiensten

CineMember

CineMember pakt in vergelijking met andere aanbieders de net iets bekendere arthouse-films. Het zijn vooral titels die afgelopen jaren in Belgische of Nederlandse filmhuizen en op festivals werden vertoond. CineMember springt daarmee in een gat op de Nederlandse en Belgische markt. Arthousefilms draaien immers vaak maar kort in de bioscoop, voor je het weet zijn ze weer uit roulatie. Op het platform zijn veel Nederlandse en Belgische titels te vinden, wat je op internationale platforms vaak mist. Daarnaast biedt CineMember een mooie lijst documentaires aan.

Kosten: 9,99 per maand, daarnaast zijn er losse titels te huren voor 4,99. Alles is te bekijken via computer, tablet of mobiel en op tv via Chromecast of Apple Airplay.
Totaalaanbod: 1000 +
Series: geen
Ververst: iedere week twee tot vier nieuwe titels

Cinetree

Dat films er zijn voor ontspanning, daar zijn veel mensen het vast over eens. Maar de films op het platform van actrice en filmmaker Hanna Verboom proberen toch wat meer te betekenen. Cinetree richt zich uitsluitend op kwaliteitsfilms, die persoonlijk toegelicht worden door experts: filmmakers, fotografen, acteurs, schrijvers, filmhuis- en festivalprogrammeurs en filmjournalisten. Iedere maand worden er vijftien films en documentaires geselecteerd die de hele maand gekeken kunnen worden. Cinetree houdt daarmee het aanbod bewust beperkt en fungeert als curator voor arthousefilms die activeren en inspireren. De films die verdwijnen uit de catalogus komen terecht in de videotheek van Cinetree, zo kun je films waar je eerder niet aan toekwam toch nog kijken.

Kosten: voor 7,99 per maand kijk je Cinetree via de computer of de apps voor iOS, AppleTV en Android. Streamen kan via Apple Airplay of Chromecast.
Totaalaanbod: vijftien per maand
Series: geen
Ververst: maandelijks vijftien nieuwe documentaires en films. Losse titels zijn te huur voor 4,99, 30 procent korting voor abonnees.

Eye Film Player

De Eye Film Player is een streamingdienst waarmee je een groeiende selectie films uit de collectie van Eye Filmmuseum kunt bekijken. Op de Eye Film Player vind je spraakmakende documentaires, Nederlandse speelfilms, internationale filmklassiekers en prachtige compilaties met beelden uit de collectie stille films. Ook kun je er unieke films uit de filmgeschiedenis bekijken die nergens anders online te zien zijn. Veel van de films op de Eye Film Player zijn gratis te bekijken, zonder account. Voor de huurfilms betaal je een klein bedrag ter vergoeding van de makers en rechthebbenden.

Kosten: Veel films zijn gratis te bekijken, voor andere films betaal je een klein bedrag (3,50 tot 5 euro) om deze voor 48 uur te huren.
Totaalaanbod: onbekend
Series: geen
Ververst: Maandelijks

Film1

Het filmaanbod van Film1 is uitgebreid, maar niet zo gevarieerd. Het platform biedt veel Nederlandse publieksfilms en Hollywood-producties. Hier en daar vind je een bekende arthousefilm, maar is duidelijk gericht op de grote, soms heel goede blockbusters en actiefilms (meestal) zonder de grote sterren. Gemakkelijk de avond wegkijken doe je dan ook met films als Snatch, Lion en de klassieker Raging Bull. Eigenlijk verraadt de naam van deze streamingdienst het al: voor series moet je hier niet zijn.

Kosten: gemiddeld 9,99 per maand. Alles is te bekijken via computer, tablet, smartphone of via Google Chromecast of Apple Airplay.
Totaalaanbod: +/- 300
Series: een handvol
Ververst: dagelijks

IFFR Unleashed

Het International Film Festival Rotterdam brengt het festival bij je thuis met de eigen onlinestreamingdienst. Het platform heeft een buitengewone selectie aan films van internationale filmmakers en biedt daarbij ook interessante extra’s zoals interviews en masterclasses aan. De films zijn eerder vertoond op het IFFR zelf en met deze dienst probeert het IFFR de films niet in de vergetelheid te laten geraken. Wie zich graag laat verrassen is hier aan het juiste on demand-adres, want bij het IFFR zijn ze niet vies van het experiment. Je vindt er onderbelichte films uit alle mogelijke windstreken maar ook enkele publieksfavorieten. Door het aanbod te verdelen in verschillende categorieën wordt het kiezen van een film makkelijker gemaakt. Van de opbrengst gaat vijftig procent naar de makers.

Kosten: voor 5 euro per maand bekijk je films via de browser op je computer, smartphone, tablet en Google Chromecast. Ook kun je kiezen om voor 4,50 een feature film te huren of 1 euro per korte film. Voor 85 euro ben je Tiger member en krijg je bijvoorbeeld ook korting op IFFR-tickets.
Totaalaanbod: +/- 400
Series: geen
Ververst: iedere maand met tien nieuwe films

KIJK

Op KIJK zijn Nederlandse tv-programma’s en (live) wedstrijden te zien, waarbij je als gebruiker deze tevens terug kan te kijken. KIJK biedt dit gratis aan, maar wel inclusief reclame. Tegen een maandelijkse betaling is het mogelijk om alles reclamevrij te bekijken. Het aanbod bestaat voornamelijk uit programma's, series en films die uitgezonden worden op met name SBS6, SBS9, Talpa, NET5 en Veronica. De nadruk van KIJK ligt voornamelijk op programma's en series, maar deze streamingsdienst kent ook een samenwerkingsverband met Pathe Thuis. Hierdoor zijn er telkens enkele films van Pathe Thuis te zien op KIJK.

Kosten: kosteloos inclusief reclame, 2,95 per maand exlusief reclame
Totaalaanbod: voornamelijk programma's en series van Nederlandse zenders, enkele films van Pathe Thuis
Series: veelal Nederlandse series die op tv te zien zijn
Ververst: continu

NLZiet

NLZiet biedt programma’s en series aan van o.a. de publieke omroep, RTL, SBS, Veronica en Net5. Deze kan men live kijken of later terugkijken, dit alles zonder reclame. Sommige series verschijnen zelfs een week eerder op NLZiet dan op televisie. Als gebruiker van NLZiet ben je dus afhankelijk van het aanbod dat de Nederlandse zenders brengen. Dit aanbod bestaat zodoende vooral uit Nederlandse programma's en serie's en weinig uit films. 

Kosten: 7,95 per maand
Totaalaanbod: 36 Nederlandse zenders en 2 Belgische zenders. Veel Nederlandse programma's en weinig films.
Series: uitsluitend serie's die op Nederlandse series uitgezonden worden
Ververst: continu

NPO Plus

Het on demand-platform van de Nederlandse Publieke Omroep heeft een mooie partij voornamelijk Nederlandse titels in de collectie. NPO Plus kiest ervoor om de films onder te verdelen in de categoriën drama-, komische, romantische of spannende films. Het platform biedt een aantal fijne Nederlandse titels aan, maar verzuimt een beetje om Nederlandse arthouse een plek te geven. Dat wordt wel goed gemaakt door een aantal buitenlandse titels met een arthouse-randje, zoals The Imitation Game en A Separation. Op het serie-terrein heeft NPO Plus naast een aantal Nederlandse successen de internationale topper Homeland binnen weten te slepen. Daarnaast heeft het platform in het bijzonder veel mooie Europese detectives in de collectie: extra plezierig omdat veel van deze series niet op de andere streamingdiensten te vinden zijn. 

Kosten: voor 2,95 per maand kun je programma’s langer terugkijken via de tablet, smartphone, computer en tv.
Totaalaanbod: onbekend
Series: de keuze is reuze
Ververst: dagelijks

Pathé Thuis

De onlinestreamingdienst van de bioscoopketen Pathé geeft je - nadat films zijn vertoond in bioscopen – een optie om lekker thuis te kijken. Het voordeel van Pathé Thuis is dat bioscoopfilms vrij rap te vinden zijn in de catalogus, helemaal handig als je een bioscoophit net hebt gemist. Daarnaast heeft Pathé ook een groot aanbod oudere films. Je krijgt twee opties: een film huren of kopen. In het eerste geval kun je de film 48 uur bekijken, in het tweede kun je een film voor altijd terugkijken. Het fijne aan Pathé Thuis is dat je geen abonnement hoeft af te sluiten, zo check je gemakkelijk af en toe of ze films in huis hebben die het waard zijn om te kijken.

Kosten: De prijzen verschillen per film en variëren van 2,99 tot 5,99 per titel. Liever kopen? Dan ben je 11,99 tot 17 euro kwijt. Kijken kan via de computer, tablet, smartphone en smart-tv.
Totaalaanbod: 3000 +
Series: geen
Ververst: wekelijks

Picl

De ongeduldige cinefiel moet bij Picl zijn: de stichting biedt kwaliteitsfilms aan die nog in filmtheaters draaien. De streamingdienst maakt een selectie van de nieuwste, vaak prijswinnende films en documentaires. Normaal duurt het enige tijd voordat een bioscoopfilm on demand te bekijken is, maar het platform heeft dit door een samenwerkingsverband tussen twintig Nederlandse filmhuizen en de Stichting Nederlandse Filmpromotie toch voor elkaar gekregen. Door een film te huren steun je tegelijkertijd een filmtheater naar keus, die profiteren namelijk van je digitale ticket. De te bekijken films gaan van prijswinnende documentaires tot Europese cinema, tot Amerikaanse arthouse. Alles wat je verwacht te zien in je favoriete filmhuis.

Kosten: voor 8,99 heb je 48 uur toegang tot de film op je computer android/smartphone of via Google Chromecast of Apple Airplay. De prijs daalt naar 4,99 als de film elders op dvd en vod uitkomt.
Totaalaanbod: +/- 80 films
Series: geen
Ververst: iedere week

Videoland

Misschien wel de bekendste streamingdienst van Nederlandse bodem. Het RTL-platform biedt verschillende series en films aan uit binnen- en buitenland, maar doet het voornamelijk goed in de Nederlandse categorie. Op de internationale afdeling passeren voornamelijk Amerikaanse titels de revue. Daar vinden we een aantal Oscar-toppers met in de zijspan een kudde onbekende titels van veelal middelmatige kwaliteit. De genres lopen uiteen en dat zorgt voor een breed assortiment, waarbij ook aan kinderen is gedacht. Videoland heeft naast films en series ook een reeks RTL-programma’s te streamen. Soms sluit Videoland een mooie deal en kunnen ze een serie eerder tonen dan hij te zien is op tv.

Kosten: voor 8,99 per maand kun je alles bekijken via tv, computer, tablet, smartphone of met Download to Go.
Totaalaanbod: +/- 2300 films en series
Series: voornamelijk Nederlandstalige series
Ververst: dagelijks

Ziggo Movies & Series XL

Tot begin 2022 waren op Ziggo XL enkele van de hoogst aangeschreven series te vinden: het was het enige Nederlandse platform dat toegang gaf tot HBO series (oa Succession, Curb Your Enthusiasm). Op het moment dat HBO Max zelf op de Nederlandse markt kwam (zie ook die beschrijving op deze pagina), is dat aanbod op Ziggo een stuk minder ineressant geworden. Op de streamingdienst zijn voornamelijk films van de afgelopen twintig jaar te vinden, met het leeuwendeel uit de jaren ’10. In de zoektocht naar een film scroll je door de catalogus gevuld met een gezonde dosis licht vermaak, en heb je de keuze uit een ruime hoeveelheid Nederlandse titels en kinderfilms. Ziggo geeft daarnaast de mogelijkheid om films te huren die nog niet zo lang geleden in de bioscoop draaiden.

Kosten: voor 6,95 per maand kun je gebruik maken van Ziggo op je browser, smartphone, tablet en op je digitale tv van Ziggo. Je hebt dus wel een internetabonnement nodig: het totaalpakket van Ziggo komt neer 66 euro per maand. Daarnaast zijn er films te huren vanaf 2,99 per film.
Totaalaanbod: +/- 300 series en films
Series: ja, maar beperkt
Ververst: dagelijks

Internationale streamingdiensten

Amazon Prime Video

Wereldwijd is Amazon Prime Video een van de grootste on demand-streamingdiensten. Het platform van e-commercegigant Amazon biedt onder andere een heel scala aan sterke films en series van eigen huis aan: Amazon Originals. Deze streamingdienst richt zich in de eigen producties met name op series en dat levert aardig wat mooie kijkuurtjes op, het veelgeprezen Transparent is bijvoorbeeld een serie van Amazon. Uitgebreid is het aanbod van filmklassiekers als Fight ClubThe Godfather en Jaws. De streamingdienst biedt meer films dan series aan.

Kosten: de eerste zes maanden betaal je 2,99 per maand, daarna 5,99 per maand. Een jaarabonnement kost 49 euro. Voor Amazon Prime Video heb je een creditcard nodig om een abonnement af te sluiten. Heb je die niet? Via de Amazon Prime bezorgdienst is het ook mogelijk met Ideal en Paypal te betalen en dat geeft je ook toegang tot APV. Buiten de normale catalagus is het ook mogelijk om films per stuk te huren.
Totaalaanbod: +/- 2000
Series: ja, maar het zwaartepunt ligt bij films
Ververst: wekelijks

Apple tv+

Daar waar andere streamingdiensten als Netflix en Disney+ licenties voor andere titels inkopen om de kijkerskas te spekken, doet Apple het met zijn eigen originals. De streamingdienst van het multinational techbedrijf biedt een gestaag groeiende lijst van exclusieve content aan. De teller staat nu nog maar op dertig films en series maar Apple belooft meer. Het platform doet het bij lancering van series ook net een tikkeltje anders. Bij de ene serie wordt het hele seizoen direct online gezet, bij de ander blijft het bij de eerste of eerste twee afleveringen, waarna de overige afleveringen wekelijks verschijnen. Het platform biedt films, series en documentaires in verschillende genres aan. Naast comedy, drama’s en thrillers geven ze ook ruimte aan shows voor kinderen. Zelf willen ze zich vooral richten op positieve, opbeurende titels en hebben daar zelfs Oprah voor ingeschakeld.

Kosten: 4,99 per maand. De app staat alle Apple devices en voor de Androidgebruikers is de app te downloaden, ‘ieder scherm is een tv-scherm’. Te kijken op zes schermen tegelijk.
Totaalaanbod: +/- 130 series, films en documentaires
Series: voornamelijk
Ververst: regelmatig

Discovery Plus

Op Discovery Plus zijn alle programma's te zien van de vele zenders die onder Discovery vallen. Denk hierbij aan Animal Planet, Eurosport, TLC en uiteraard Discovery Channel. Het aanbod aan programma's is dus enorm divers. Bovendien produceert deze streamingsdienst zijn eigen series, zowel Engelse- als Nederlandstalige, waarbij de focus met name ligt op documentaires en reality-tv. Fictiefilms zijn er op Discovery Plus simpelweg niet te vinden, dus het filmaanbod is zeer beperkt. Deze streamingdienst is dan ook vooral bedoeld voor liefhebbers van onder andere reality-tv en programma's met een wetenschappelijke insteek.

Kosten: 3,99 per maand.
Totaalaanbod: zeer groot aanbod aan programma's van Discovery. Nauwelijks fictiefilms
Series: breed scala aan series van reality-tv tot wetenschappelijke programma's
Ververst: regelmatig

Disney+

Disney is voor gezinnen, laat de streamingdienst van The Walt Disney Company nog eens zien. Disney kocht licenties van superheldenzwaargewicht Marvel, waarmee de dienst in een keer een groot gedeelte van de stripheldensectie dekt. Het bedrijf ontwikkelt verscheidene original series, met name gericht op animatie en avontuur. Voor wie zich in de vrije tijd graag in andere werelden stort is Disney dan ook een kleurrijk paradijs. De mix van klassieke titels (denk aan Toy StoryLion KingStar Wars) en nieuwe programma’s zijn bevredigend voor de veilige film-consument. Maar een overdaad aan special effects in met name nieuwere content kan voor wie rust zoekt misschien een beetje duizelen. En arthouse is hier natuurlijk niet te vinden.

Kosten: voor 8,99 per maand of 89,99 per jaar kun je Disney+ op kijken via Chromecast, Apple tv, smartphone, iPad, Playstation 4, Roku en Xbox One.
Totaalaanbod: +/- 2200 series en films
Series: aanbod blijft groeien
Ververst: maandelijks

HBO Max

HBO Max is sinds 2022 te gebruiken in Nederland. Zoals de naam al doet vermoeden zijn op deze streamingsdienst alle series van de Amerikaanse betaalzender HBO (Home Box Office) te zien, waaronder de namen die HBO groot hebben gemaakt, zoals Game of Thrones, The Sopranos en The Wire. Ook serie's die niet geproduceerd zijn door HBO, bijvoorbeeld The Office, zijn hierop te vinden. Naast serie's is het aanbod aan films tevens  behoorlijk uitgebreid. Niet alleen moderne Amerikaanse blockbusters als Dune en Inception zijn er te zien, maar ook prijswinnende Europese film als Ida. Daarnaast produceert HBO steeds eigen nieuwe films en serie's die exclusief te zien zijn op HBO Max, waardoor het aanbod blijft groeien. Bovendien is er een ruim aanbod aan Nederlandse films te vinden. Kortom, er is voor iedereen wat wils op HBO Max.

Kosten: vanaf 7,99 per maand
Totaalaanbod: meer dan 1500 films en series
Series: zeer groot aanbod aan kwalitatieve series, waaronder alles van HBO
Ververst: regelmatig

Mubi

Een enigszins vreemde eend in de internationale bijt maar voor de echte cinefiel een hemel. Door elke dag een film beschikbaar te stellen die na dertig dagen weer verdwijnt blijft de keus beperkt. Zo zijn er altijd dertig zorgvuldig geselecteerde films en documentaires beschikbaar om te streamen of te downloaden. Deze constant evoluerende catalogus zorgt zo voor een uitgebreid aanbod in het arthouse-genre, van cultklassiekers tot vergeten parels. Het platform haalt video’s uit alle windstreken, ver voorbij de grenzen van Hollywood. Binnen de dertig films zijn er speciaal geprogrammeerde kleinere thema’s; denk aan een terugblik op het werk van een bepaalde regisseur of een langlopend thema dat dieper ingaat op Indiase cinema. De collectie van Mubi is arthouse ten voeten uit, maar laat af en toe ook bekender werk als Dazed and Confused en Midsommar voorbij komen

Kosten: voor 11,99 per maand zijn films van Mubi op je smart-tv, tablets, smartphones, je browser, playstation 4 en xBox One te bekijken. Een gedeelte van het archief is per film te huren.
Totaalaanbod: maandelijks dertig films & documentaires
Series: geen
Ververst: iedere dag

Netflix

Netflix voelt natuurlijk altijd een beetje als de baas onder de streamingdiensten, met de Netflix originals heeft het platform een groot exclusief aanbod in met name de serie-afdeling. De originals bevatten hoog aangeschreven series als Orange is the new blackStranger things en Sex education. Al ligt de zwaarte misschien bij series, op filmgebied heeft Netflix zich ook bewezen met de Oscarwinnende film Roma. Het platform is groot in het aanbod van Amerikaanse titels maar doet het ook goed met Britse series en films. Voor de filmliefhebber is hier en daar wel een mooie film te vinden, maar Netflix doet het ook met veel opvulcontent. Gelukkig vist VPRO Cinema wekelijks bij Netflix de krenten uit de pap. Voor kinderen heeft Netflix van alles in petto, de selectie gaat van prachtige animatiefilms uit Japan en Europa tot Nederlandse familiefilms en Amerikaanse kinderklassiekers.

Kosten: voor 11,99 per maand kijk je Netflix via computer, tablet, smartphone, Google Chromecast en Apple Airplay. Wil je het account delen? Dan stijgt de prijs naar 11,99 of 15,99 (Netflix Premium) per maand.
Totaalaanbod: +/- 6500
Series: keus genoeg
Ververst: iedere maand

SkyShowtime

SkyShowtime is een samenwerkingsverband tussen verschillende Amerikaanse studio's (Universal Pictures, Paramount Pictures, Dreamworks) en zenders/streamingdiensten (Sky, Showtime, Peacock, Paramount+). De in oktober 2022 gelanceerde streamingdienst moet het vooral van enkele exclusieve series hebben, zoals het in Amerika razend populaire Yellowstone en de verfilming van de populaire Xbox-game Halo. Qua films richt SkyShowtime zich vooral op blockbusters van de hierboven genoemde studio's. Zo is onder meer dé bioscoophit van 2022 er te zien, het door Paramount Pictures geproduceerde Top Gun: Maverick, maar opmerkelijk genoeg heeft SkyShowtime niet de exclusieve streamingdiensten.

Kosten: voor € 6,99 per maand (tijdelijk €3,49)
Totaalaanbod: +/- 600 films en series
Series: paar eigen producties die niet eerder in NL te zien waren, zoals Yellowstone
Ververst: regelmatig

CANAL+

De Franse televisiestudio en filmdistributeur CANAL+ heeft ook zijn eigen streamingdienst, die sinds eind 2023 beschikbaar is in Nederland. Het serieaanbod is niet zo denderend, maar qua films is CANAL+ een van de betere streamingdiensten die er zijn. Opvallend veel prijswinnaars van de grote Europese filmfestivals in Cannes, Berlijn en Venetië zijn er te zien, met daarnaast ook een paar van de betere Hollywoodtitels. Het filmaanbod bevat bovendien veel films die vrij recent zijn uitgekomen in de bioscopen, CANAL+ produceert en distribueert immers vele kwaliteitsfilms zelf. Voor goede documentaires kan je bij CANAL+ dan weer veel minder goed terecht. Het aanbod daarvan is schaars en ook niet bepaald noemenswaardig. STUDIOCANAL en Dutch Filmworks behoren ook tot CANAL+.

Kosten: voor € 4,99 per maand (of €49,90 per jaar)
Totaalaanbod: +/- 500 films en series
Series: paar eigen producties, maar niets noemenswaardigs
Ververst: regelmatig

Viaplay

Viaplay is een van oorsprong Zweedse streamingsdienst die sinds 2022 in Nederland te gebruiken is. De focus ligt bij deze streamingsdienst vooral op het uitzenden van sportwedstrijden, zoals autoracen en voetbal. Toch biedt Viaplay een aanbod aan films en series, maar deze is (vooralsnog) beperkt in vergelijking met andere streamingsdiensten. Dat neemt niet weg dat er wel degelijk bekroonde films te zien zijn, zowel oude als nieuwe, zoals The Good, the Bad and the Ugly en ArrivalBovendien kent Viaplay een breed aanbod aan films, series en documentaires die zich richten op sport. Net als andere streamingsdiensten probeert Viaplay zijn eigen exclusieve serie's te produceren, waaronder de western Billy the Kid en de Noorse detective Wisting

Kosten: voor 13,99 per maand 
Totaalaanbod: +/- 700 films en series
Series: geen groots aanbod en weinig eigen producties
Ververst: regelmatig

Overige streamingdiensten

Google Play

Zowel klassiekers als populaire net-uit-de-bioscoopfilms zijn te vinden in de catalogus van de streamingdienst van Google. Bekende series als Game of Thrones en The Walking Dead heeft het platform ook aan de lijst toegevoegd, al is er geen spannende exclusieve content op te vinden. Daarnaast is het niet mogelijk een heel seizoen te kopen, dus voor de serieliefhebber is het sowieso verstandiger zijn heil ergens anders te zoeken. De filmselectie is een stuk interessanter en bevat nieuwe populaire films en klassieke toppers. Gehuurde films zijn dertig dagen te bekijken, maar zodra je de film start krijg je nog 24 uur de tijd.

Kosten: films huur je vanaf 2,99, de koopprijs gaat vanaf 10 euro.
Totaalaanbod: 20 000 + titels
Series: een beperkt aanbod
Ververst: wekelijks

ITunes

Het aanbod op iTunes is groot: veel van de films en series die je vindt op verschillende streamingdiensten zijn via iTunes apart te huren. Je hebt dertig dagen om de gehuurde film of serie te bekijken. Het aanbod is zo groot dat je niet bang hoeft te zijn je favoriete bioscooptopper te missen. Met name liefhebbers van Amerikaanse cinema zitten hier goed, het gros komt uit Hollywood.

Kosten: de huurprijzen variëren per film en gaan van 1,99 tot 4,99. Kopen kan vanaf 3,99. via de iTunes Store bekijk je films op de computer, iPhone, iPad of iPod. Met een Apple TV, kun je afleveringen huren en afspelen.
Totaalaanbod: 70.000 +
Series: in overvloed
Ververst: wekelijks

YouTube Films en series

YouTube staat vooral bekend als een website waarop mensen video's kunnen kijken en plaatsen. Naast korte video's is het echter mogelijk om ook films en series te bekijken op dit platform. Een vast abonnement of een YouTube Premium account is hierbij niet nodig; je kan een film of serie kopen/huren tegen betaling. Het aanbod qua films is zeer divers. Zo zijn er recente blockbusters als Top Gun: Maverick te bekijken, maar ook klassieke Europese films als À bout de souffle. Hoewel de streamingsdienst YouTube Films en series heet, ligt de nadruk vooral op films en niet op series.

Kosten: de prijzen van het huren van een film verschillen en variëren van 2,99 tot 4,99 per titel. Liever kopen? Dan ben je 4,99 tot 17,99 euro kwijt.
Totaalaanbod: groot en divers aanbod aan films
Series: weinig
Ververst: regelmatig