In de zevendelige miniserie The Lost Flowers of Alice Hart, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Holly Ringland, blijkt een familiegeschiedenis vol met duistere, gewelddadige geheimen te zitten.

In de eerste scènes van The Lost Flowers of Alice Hart wandelt een meisje dromerig tussen velden met suikerriet door. Terwijl de ondergaande zon het licht iets magisch geeft, leert haar vader haar fluiten op een grasspriet. Een kreet van plezier ontsnapt uit haar mond als het haar lukt. Als het opeens gaat onweren, springt het meisje op de rug van haar moeder die haar veilig en lachend hun huis binnen draagt. In een volgende scène dansen ze met z’n drieën op Bryan Ferry’s Let’s Stick Together door de woonkamer. 

Het zijn idyllische beelden van een ogenschijnlijk gelukkig gezinnetje dat een teruggetrokken bestaan leidt in een gammel maar Instagramwaardig huis aan de Gold Coast van Australië. Maar schijn bedriegt in deze Australische miniserie naar de bestseller van Holly Ringland. Want zelfs de leugens verbergen leugens. En iets dat mooi is, kan lelijkheid verhullen.   

Wat er vervolgens precies gebeurt zullen we niet verklappen, maar niet lang na het dansfeestje moet het meisje, Alice (Alyla Browne) heet ze, gedwongen bij haar grootmoeder wonen die ze nog nooit heeft ontmoet. Jane Hart (Sigourney Weaver) heeft een boerderij waar ze wilde, Australische bloemen teelt en tegelijkertijd vrouwen opvangt en verbergt die zijn ontsnapt aan een gewelddadige relatie. Ook daar komt Alice in een omgeving terecht die op het eerste gezicht prachtig is, vol bloemenvelden en vrouwen gekleed in vredige pasteltinten, maar waar de opeenstapeling van familiegeheimen als rot de wortels aantast.

Alycia Debnam-Carey als de volwassen Alice in The Lost Flowers of Alice Hart

De miniserie neemt met zeven afleveringen van gemiddeld een uur, ruim de tijd om het verhaal uiteen te zetten. Dit zorgt er vooral in het begin voor dat er veel geteased wordt, maar slechts weinig onthuld. Het is overduidelijk dat bijna ieder personage wel een diep en duister geheim met zich meedraagt, maar lange tijd krijgen we niet heel veel meer te zien dan gepijnigde blikken en mysterieuze visioenen. Iets dat in dit overvolle serielandschap aardig wat geduld vraagt van de kijker, al maken de prachtige, sferische beelden (bloemen zijn immers waanzinnig fotogeniek) en het mooie landschap veel goed. 
 
Vanaf het moment dat de familiegeschiedenis iets duidelijkere contouren aanneemt, is het een stuk makkelijker om je in het verhaal te verliezen. En vanaf het moment dat er een tijdssprong in het verhaal zit en een inmiddels volwassen Alice (Alycia Debnam-Carey) woedend is op haar grootmoeder, ben je oprecht nieuwsgierig welk familiegeheim er nu weer is omgewoeld in die vruchtbare maar vervloekte aarde van de bloemenboerderij.

The Lost Flowers of Alice Hart

The Lost Flowers of Alice Hart is te zien op Prime Video.

serietips in je mailbox?

elke dinsdag