In de Australische komedieserie Colin from Accounts leren de twee hoofdpersonen elkaar kennen dankzij een tepelflash, een verkeersongeluk en een invalide hond.

Iedere romantische comedy bevat een meet cute: het moment waarop de twee hoofdpersonen elkaar voor het eerst ontmoeten. In Colin from Accounts is dat wanneer voetganger Ashley (Harriet Dyer) bij het oversteken haar tepel flasht aan automobilist Gordon (Patrick Brammall) omdat hij haar laat voorgaan, waarop hij van de weeromstuit met zijn auto een zwerfhond aanrijdt (hij heeft al een tijdje geen vriendin meer gehad).

Daarmee zet deze Australische serie al in de openingsminuten een mooie toon die niet meer wordt losgelaten. Niet dat deze romantische komedie schunnig is, of zwaar leunt op het tonen van naakte lichaamsdelen (al heeft aflevering drie een redelijk hilarisch verhaallijntje over een per ongeluk genomen dick pick), maar wel omdat het al vaak vertelde ‘jongen ontmoet meisje’-verhaal hier nét even anders, frisser zelfs, voelt dan in menige vergelijkbare serie en film.

Na het onfortuinlijk afgelopen tepelincident nemen Ashely en Gordon de aangereden hond mee naar de dierenarts die concludeert dat het beestje, zelfs na een peperdure operatie, nooit meer zal kunnen lopen. In plaats van het te laten inslapen, nemen de twee wildvreemden de hond (die zich nu op wieltjes voortbeweegt) mee naar huis. Ze geven hem de naam Colin From Accounts (een absurde naam tot die in een latere aflevering mooi in de rest van het verhaal blijkt te passen) en besluiten samen voor het beestje te zorgen.

Dat Ashley en Gordon door deze ongewone situatie plots gedwongen zijn om veel tijd met elkaar door te brengen en dat zij zelfs bij hem intrekt, is uiteraard – net als de eerder genoemde meet cute - ook een standaard trucje uit romcoms om de plot voor te stuwen. Maar ondanks dit cliché blijft de serie soepel genoeg, het leidt niet af van waar het echt om gaat: dat deze twee leuke mensen die elkaar anders (na die ongepaste tepelflash) waarschijnlijk voorbij waren gelopen, elkaar nu kunnen leren kennen.

Colin from Accounts werd geschreven Harriet Dyer en Patrick Brammall, de acteurs die Ashley en Gordon spelen. Dat de twee in het echte leven getrouwd zijn, en net als hun personages een flink leeftijdsverschil hebben (een goudmijn voor humor voor het schrijversduo, zo blijkt uit een redelijk perfect uitgevoerde When Harry met Sally-grap), draagt er ongetwijfeld aan bij dat Ashley en Gordon een uiterst prettige en geloofwaardige chemie hebben. Waardoor je al vanaf die eerste meet cute hoopt dat ze elkaar gaan vinden en oprecht blij bent wanneer ze dat doen.

Colin from Accounts

Colin from Accounts is te zien op Prime Video.

serietips in je mailbox?

elke dinsdag