In de serie House of Hammer blijkt dat acteur Armie Hammer, bekend uit films als The Social Network, The Lone Ranger en Call Me by Your Name een enorme creep is. Het zit in de familie.

Ze heeft het geprobeerd, maar Casey Hammer kon de hitserie Succession niet aan. De familie Roy deed haar te veel denken aan haar eigen familie. Alleen zijn de Hammers volgens haar ‘nog een miljoen keer’ erger dan de Roys.

Dat klinkt een tikje overdreven, maar na het zien van de driedelige Discovery-serie House of Hammer moet je constateren dat Casey wel een punt heeft. Aanleiding voor de documentaire was een schandaal dat ze in Hollywood en omstreken nog niet eerder hadden gezien. Armie Hammer, die in 2017 miljoenen kijkers in vervoering bracht vanwege zijn gewaagde filmromance met Timothee Chalamet in het zonovergoten Italiaanse liefdesdrama Call Me By Your Name, werd door een aantal exen beschuldigd van misbruik en verkrachting.

Tot zover niks nieuws onder de Californische zon, maar Hammer had het wel heel bont gemaakt. Hij had zijn vriendinnen vastgebonden, gebeten en geslagen. Bij een van hen had hij met een mes zijn initialen in haar schaamstreek aangebracht. Hammer benaderde mooie meisjes via Facebook en Instagram, palmde ze volledig in, en ging vervolgens steeds verder in het uitleven van zijn extreme bdsm-fantasieën. Niks mis met bondage, mits beide bedpartners ermee instemmen, maar daarvan was volgens Hammers exen geen sprake. Integendeel, hij genoot van hun angst en probeerde ze ook buiten de slaapkamer volledig te controleren.

Het was verstandig geweest als Hammer zijn touw had gebruikt om het deksel op de beerput stevig vast te binden, maar in plaats daarvan liet hij een lang spoor aan bewijsmateriaal achter. Een van zijn slachtoffers besloot om via een anoniem Instagramaccount de berichten te delen die hij haar had gestuurd, en deze Effie bleek bij lange na niet de enige. Zoals ook Armie niet de enige Hammer bleek die zich onledig hield met duistere praktijken.

Armie Hammer is de achterkleinzoon van oliebaron Armand Hammer, die de fundering legde voor de duistere dynastie die in House of Hammer onder de loep wordt genomen.

De eerste aflevering gaat over golden boy Armie, en drijft grotendeels op de gedetailleerde getuigenis van Courtney Vucekovich, die overtuigend uitlegt hoe je als intelligente jonge vrouw jezelf kunt wijsmaken dat extreme bezitsdrang een vorm van romantiek is. Daarna is het woord aan Casey Hammer, een zus van Armie’s vader, die een verbijsterend boekje opendoet over de gedragingen van haar grootvader, vader en broer, waarmee ze wil aantonen dat er sprake is van een fundamenteel Hammerprobleem. Succession indeed.

House of Hammer is te zien op Discovery+ en HBO Max

Meer recente series

Meer over House of Hammer