VPRO Cinema selecteert wekelijks de belangrijkste recensies van de nieuwe films in de bioscoop. Met deze week o.a. een magisch-realistisch liefdesdrama, een musicaluitvoering van The Color Purple en een biopic over Enzo Ferrari.

All of Us Strangers (Andrew Haigh)

Het leven van Adam (Andrew Scott) neemt een onverwachte wending als hij Harry (Paul Mescal) ontmoet, met wie hij al snel een romantische band opbouwt. Tegelijkertijd zit hij met het verleden in zijn maag en bezoekt hij het huis van zijn overleden ouders. Daar ontdekt hij dat zijn ouders nog in leven zijn.

VPRO Cinema (★★★★) 'Wonderlijke, soms heel ontroerende film'
NRC (★★★★★) 'Een van de mooiste, romantische films van 2024'
de Volskrant (★★★★) 'Hypnotiserend én geaard'
The Guardian (★★★★★) 'Tremendous performances from all four'

Ferrari (Michael Mann)

De zomer van 1957 verloopt moeizaam voor ex-autocoureur Enzo Ferrari (Adam Driver): zijn autobedrijf dreigt failliet te gaan en het huwelijk met zijn vrouw Laura lijdt zwaar onder het gemis van hun overleden zoon Dino. Enzo zet zijn laatste hoop op één racewedstrijd: de Mille Miglia door Italië.

VPRO Cinema (★★★) ‘Het blijft allemaal wat stroef en oppervlakkig’
AD (★★★) 'Adembenemende racescènes'
Trouw (★★★) 'Sloom drama over lauwe automan'
The Guardian (★★★) ‘Fast cars, slow storytelling'

Simple comme Sylvain (Monia Chokri)

Sophia is een filosofieprofessor en al tien jaar getrouwd met de al even belezen Xavier. Ze hebben een goed, maar seksloos huwelijk. Wanneer Sophia aannemer Sylvain ontmoet om de renovatie van een vervallen chalet te bespreken, is het liefde op het eerste gezicht.

NRC (★★★★) 'Als een oude Woody Allen, maar met goede seks'
Trouw (★★★★) 'De cast is perfect'
de Volkskrant (★★★★) 'Frustrerend, maar ook ontzettend herkenbaar'
Het Parool 'Op momenten een tikkeltje gezocht en nadrukkelijk'

The Piper (Erlingur Thoroddsen)

Een jonge componiste krijgt de opdracht om het laatste concert van haar overleden mentor af te maken dat onvoltooid bleef na diens onverwachte dood. Al snel ontdekt ze dat het spelen van de door haar mentor geschreven noten verschrikkelijke gevolgen heeft.

Van deze film zijn nog geen recensies verschenen

elke vrijdag