VPRO Cinema selecteert wekelijks de belangrijkste recensies van de nieuwe films in de bioscoop. Met deze week o.a. de Japanse dramafilm A Hundred Flowers, ingehouden Deens drama Copenhagen Does Not Exist en komedie I'l sol dell'avvenire van Nanni Moretti.

A Hundred Flowers (Genki Kawamura)

Op oudejaarsavond vindt Izumi zijn moeder Yuriko dwalend in het park. Na de diagnose dementie begint haar geest snel te vervagen. Terwijl Yuriko steeds verder verslechtert, worstelt Izumi met het feit dat hij zijn moeder kwijt zal raken.

VPRO Cinema (★★★★) 'Speelt op magnifieke wijze met tijdsbeleving en logica'
NRC (★★★) 'Verliest zichzelf in oversentimentele scènes'
de Volkskrant (★★★) 'Komt uiteindelijk te bedacht over'
Trouw (★★★) 'De filmmaker wil misschien te veel zeggen'

Copenhagen Does Not Exist (Martin Skovbjerg)

Wanneer de jonge Ida plotseling van de aardbodem verdwijnt, laat haar vriendje Sander zich door Ida’s broer en vader vrijwillig opsluiten en aan maandenlange verhoren onderwerpen. 

VPRO Cinema (★★★) 'Intrigeert wel, maar wordt nooit aangrijpend'
NRC (★★★★) 'Schetst originele millennial-personages'
de Volkskrant (★★★★) 'Voert voorbij simpele kwalificaties, van dader of slachtoffer'
Filmkrant  'Ongrijpbaar psychologisch drama'

Farang (Xavier Gens)

Professioneel bokser Sam bereid zich in de gevangenis ijverig voor op zijn re-integratie in de maatschappij. Tijdens een verlof, haalt zijn verleden hem in en heeft hij maar één keuze: vluchten. Vijf jaar later krijgt Sam op een Thais eiland een conflict met een lokale gangsterbaas.

de Volkskrant (★★) 'Blijkt uiteindelijk vooral naar en plat'
NRC (★★★) 'Zet maximaal in op ruwe, brute actie'

In From the Side (Matt Carter)

Twee mannen spelen bij een fictieve rugbyclub met alleen maar gay spelers in Zuid-Londen. Na een dronken ontmoeting belanden ze bij elkaar in bed, maar ze hebben allebei al een relatie. Toch blijkt het moeilijk om afstand te houden.

Filmkrant 'Voorspelbaar en hopeloos moralistisch'
The Guardian (★★★) 'A bit of a snore' 

The Wrath of Becky (Matt Engel)

Nadat ze ontsnapt is aan een gewelddadige aanval waarbij ze haar vader verloor, probeert Becky haar leven weer op te bouwen. Ze vindt onderdak bij Elena, een oudere vrouw en zielsverwant. Wanneer een bende die bekend staat als de 'Noble Men' in hun huis inbreekt, besluit Becky bloederig wraak te nemen.

NRC (★★) 'Weet niet hoe serieus het zichzelf moet nemen'
Variety 'Entertaining enough'
 

elke vrijdag