Iedere week tipt de redactie van VPRO Cinema de beste en interessantste films op Netflix. Met ditmaal onder andere Christian Bale en Matt Damon in een racefilm en Pete Davidson in een dramatische komedie.

Ford v Ferrari

Na een mislukte poging om Ferrari over te nemen huurt Henry Ford II (Tracy Letts) auto-ontwerper Carroll Shelby (Matt Damon) en coureur Ken Miles (Christian Bale) in om een wagen te bouwen die de Italiaanse concurrent kan verslaan tijdens de beruchte 24-uursrace van Le Mans. Ford v Ferrari is een schaamteloze 'mannenfilm', met veel ronkende motoren, elkaar aftroevende kerels, welgeteld één vrouwelijke bijrol (een bezorgde echtgenote) en een flinke scheut Amerikaans chauvinisme. Autoleken zullen geen tweeënhalf uur op het puntje van hun stoel zitten, maar kunnen wel genieten van een lekker smeuïg spelende topcast.

Ford v Ferrari werd in de Nederlandse bioscopen uitgebracht als Le Mans ‘66

Happy Single

Relatietherapeute Mollie (Jamie Grant) gelooft niet in de liefde en geeft met het grootste plezier echtscheidingsfeesten voor haar cliënten. Maar dan ontmoet ze in een Utrechts café Otis (Juvat Westendorp) en begint ze toch te twijfelen. Vermakelijke romkom die bewijst dat je een heel eind komt met twee charmante hoofdrolspelers en een reeks ongemakkelijke situaties. Debuterend regisseur Anna van Keimpema houdt het klein en ontwijkt de valkuilen waar de meeste Nederlandse genregenoten wel in eindigen: er wordt geen blik BN’ers opengetrokken, de personages praten als echte mensen en het script is behoorlijk geloofwaardig. Enige grote misser: de door Manuel Broekman gespeelde ‘gay best friend’, die enkel praat in platte innuendo's.

The King of Staten Island

Het leven van de 25-jarige stoner Scott staat al jaren stil. Hij woont nog thuis bij zijn moeder en hangt wat rond met zijn losbollige vrienden. Maar dan heeft zijn moeder – al jaren weduwe nadat haar brandweer-man omkwam tijdens het werk – ineens een nieuwe vriend. Scott wordt gespeeld door SNL’s Pete Davidson, die meeschreef aan het scenario en zijn eigen vader – die ook bij de brandweer werkte – verloor op 9/11. Zoveelste dramatische komedie van regisseur Judd Apatow (The 40 Year Old Virgin, Knocked Up) over een volwassen man die zich gedraagt als een kind, is ook een van zijn beste.

Wekelijks filmtips voor Netflix ontvangen?

elke vrijdag

Ben je benieuwd welke nieuwe films er elke week op Netflix verschijnen? We tippen de beste nieuwe films in onze nieuwsbrief die wekelijks op vrijdagmiddag wordt verstuurd, zodat je goed voorbereid aan het weekend kunt beginnen.