Iedere week tipt de redactie van VPRO Cinema de beste en interessantste films op Netflix. Met ditmaal onder andere een Japanse misdaadfilm en een geestige zedenschets van Jason Reitman.

Deep Impact

De jaren negentig rampenfilmrevival in Hollywood bestookte het filmpubliek met allerhande invasies, van buitenaardse wezens tot dino’s en virussen. In Deep Impact is het een komeet die de aarde bedreigt. We zien een familiedrama rondom de jonge Leo (Elijah Wood), een heldendrama met astronaut Tanner (Robert Duvall), een autoriteitsdrama rond president Beck (Morgan Freeman) en een wirwar aan subplots en losse eindjes. In dit soort films gaat het vaak om de special effects, maar die verschijnen aan de late kant. Tot die tijd moet u het doen met de puike acteurs.

Hard Days

Eind december heeft rechercheur Yuji Kudo (Okada) een slechte avond. Het regent pijpenstelen, zijn moeder ligt op sterven, zijn vrouw (Hirosue) wil van hem scheiden én er duikt plots een man voor zijn auto op, die hij niet meer kan ontwijken. Ten slotte begint een grimmige andere rechercheur (Ayano) ook nog een onderzoek tegen hem. Zo begint een misdaadfilm waarin spanning wordt afgewisseld met zwarte humor. Dat het spel niet altijd helemaal overtuigt wordt gecompenseerd door het bij vlagen zeer hoge tempo. Remake van de Zuid-Koreaanse thriller A Hard Day (2014) van Kim Seong-hun.

Young Adult

Dertiger Mavis is bloedmooi en succesvol, maar vindt geen voldoening meer in haar losse scharrels en carrière als schrijfster van tienerromans. Ze besluit terug te keren naar de nederige suburb waar ze opgroeide, in de hoop haar ex-vriendje van de middelbare school voor zich terug te kunnen winnen. Deze moderne zedenschets met bijtende humor volgt de conventies van de romcom, om die vervolgens volledig binnenstebuiten te keren. Trefzeker geregisseerd door Reitman, naar een scenario van Diablo Cody. De twee werkten al eerder succesvol samen in Juno (2007).

Wekelijks filmtips voor Netflix ontvangen?

elke vrijdag

Ben je benieuwd welke nieuwe films er elke week op Netflix verschijnen? We tippen de beste nieuwe films in onze nieuwsbrief die wekelijks op vrijdagmiddag wordt verstuurd, zodat je goed voorbereid aan het weekend kunt beginnen.