In de documentaire How Can You Mend a Broken Heart behandelt regisseur Frank Marshall in hoog tempo de indrukwekkende carrière van The Bee Gees.

‘How Can You Mend a Broken Heart’ was in 1971 de eerste Amerikaanse nummer 1-hit voor de Bee Gees, en een van de eerste nummers die ze schreven na een tumultueuze periode waarin de band een tijdje uit elkaar was. Het is ook de titel van de documentaire uit 2020 van regisseur Frank Marshall over de gebroeders Gibb. Het is een traditioneel opgezette muziekdocumentaire, met archiefbeelden en oude en nieuwe interviews.

Marshall behandelt in hoog tempo de indrukwekkende carrière van de band, van hun opkomst in de jaren zestig en de ontdekking van de kenmerkende falsettostem tot hun ongekende roem in het discotijdperk, toen ze met de soundtrack voor de film Saturday Night Fever alle records braken. De strakke broeken, de enorme hoeveelheid hits en de baarden en wuivende kapsels komen natuurlijk voorbij, maar uiteindelijk draait de film om de complexe broederband en wat de roem met hun relatie deed.

The Bee Gees: How Can You Mend a Broken Heart

zaterdag 1 juli

npo 3 21.50-23.45

de nieuwste documentairetips in je mailbox?