2019

Gids 20 - 18 mei t/m 24 mei

Elizabeth Holmes bouwde een imperium op een uitvinding die een grote leugen bleek. In The Trial of Ratko Mladic wordt duidelijk hoe pijnlijk subjectief de uitersten helden en schurken zijn. VPRO Cinema doet verslag van filmfestival Cannes. En de NOS zet voor het eerst robotjournalistiek in. 

Gids 19 - 11 mei t/m 17 mei

Pieter Waterdrinker schrijft een ode aan Maarten Biesheuvel ter ere van zijn tachtigste verjaardag. Mede dankzij Aletta Jacobs hebben we al honderd jaar vrouwenkiesrecht. Kunnen we een meteorietinslag voorkomen? En de vergeten reusachtige windturbines van Herman Honnef. Dat en meer in gids 19.

Gids 18 - 4 mei t/m 10 mei

In deze gids aandacht voor de nieuwe reisserie Cuba na Castro, een portret van SS-commandant Albert Gemmeker, zusjes Krista en Marcella bespreken alles wat ze vroeger zelf over seks wilden weten in Sekszusjes tv en binnenlandse blues van Barrelhouse.

Gids 17 - 27 april t/m 3 mei

In Gids 17 kijken we naar biljarten op tv met Ben de Graaf, hoopt Karin Amatmoekrim te promoveren op haar biografie van Anil Ramdas, krijgt Duitsland Die Läusemutter te zien, betaalt Johannes Post de prijs van heldendom en kijken we naar de rauwe en pure film Dirty God.

Gids 16 - 20 april t/m 26 april

In Gids 16 aandacht voor David Attenborough's Our Planet op Netflix, de nieuw uitgebrachte Monty Python hit Life of Brian en Waarom?, een audioserie over een dubbele zelfmoord uit 1997. Tulp vertelt over rasveredeling in de bollenteelt.

Gids 15 - 13 april t/m 19 april

In Gids 15 de grote VPRO Gids reclamequiz, verhalen en vergezichten Rond de Noordzee en Game of Thrones: Het doek valt. Ersin in wonderland is een journalist op vakantie en worden criminelen straks verlinkt door de familie?

gids 20 - 18 mei t/m 24 mei