Veelgestelde vragen

veelgestelde vragen

digitaal lezen

Kan ik de VPRO Gids digitaal lezen?

Ja, dat kan. Heb je een abonnement op de papieren VPRO Gids, dan krijg je digitaal lezen op computer, tablet of mobiel er gratis bij.

Je hebt hiervoor een activatiecode nodig. Heb je die nog niet? Mail dan even naar digitalegids@vpro.nl.

Je kunt ook een abonnement op de digitale VPRO Gids nemen. 

Hoe kan ik de VPRO Gids digitaal lezen?

Als VPRO-Gidsabonnee heb je in november 2019 per brief of e-mail een activatiecode ontvangen waarmee je je digitale abonnement kunt activeren.

Je kunt ook een abonnement nemen op de digitale VPRO Gids.

Ik ben mijn activatiecode kwijt/mijn activatiecode werkt niet

Per brief of e-mail heb je een activatiecode ontvangen. Ben je deze kwijt of werkt de code niet? Mail dan even naar digitalegids@vpro.nl.

Komt er ook een app van de digitale gids?

Ja, er zijn plannen om een app voor VPRO Gids te ontwikkelen. Op dit moment is nog niet bekend op welke termijn we die app kunnen aanbieden. Hou deze site of de sociale kanalen van de VPRO Gids in de gaten voor updates hierover.

Hoe kan ik de digitale VPRO Gids op mijn mobiele apparaat lezen?

Ga in de browser op je mobiele telefoon of tablet naar www.vprogids.nl. De site is zo gebouwd dat deze op mobiele apparaten ook goed te lezen is.

Zit er een maximum aan het aantal apparaten waarop ik kan inloggen?

Nee, je kunt op zoveel apparaten inloggen als je wilt.

Kan ik alleen een digitaal abonnement op VPRO Gids afsluiten?

Dat is mogelijk door een abonnement op de digitale VPRO Gids te nemen. Ben je nu abonee van de papieren gids en wil je overstappen naar de digitale VPRO Gids? Vul dan het overstapformulier in en je aanvraag wordt binnen 10 tot 15 werkdagen verwerkt.

Waar kan ik inloggen voor de digitale VPRO Gids?

Met je VPRO account kun je rechtsboven in het menu of via deze link inloggen. 

Wat kost een abonnement op VPRO Gids?

Jaarabonnement papier en digitale VPRO Gids 71 euro
Halfjaarabonnement papier en digitale VPRO Gids nu slechts 25 euro
(daarna 37 euro per halfjaar tot wederopzegging)
Proefabonnement papier en digitale VPRO Gids 10 weken voor 10 euro
(stopt automatisch)

Jaarabonnement digitale VPRO Gids 54 euro
Halfjaarabonnement digitale VPRO Gids nu slechts 17,50 euro
(daarna 54 euro per jaar tot wederopzegging)

Betaal je per acceptgiro? Dan geldt een toeslag van € 1,50 per acceptgiro.
Bij het afsluiten van je abonnement ontvang je een bevestigingsbrief met daarin de kosten van het abonnement (inclusief btw) en de looptijd.

Klik hier voor meer informatie over de verschillende abonnementsvormen en het afsluiten van een abonnement:

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

Het abonnement op de VPRO Gids geldt tot wederopzegging maar minimaal tot het einde van de eerste termijn. Bij opzegging krijg je altijd van ons een schriftelijke bevestiging. Ontvang je geen bevestiging? Neem dan even contact met ons op!

Opzeggen van het abonnement kan per brief, e-mail of een telefoontje.

Post VPRO Publieksservice, Postbus 11, 1200 JC Hilversum
Telefoon 088-2058 888 (op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur)
E-mail publieksservice@vpro.nl

Kan ik de VPRO Gids in het buitenland ontvangen?

  • Ja zeker. Neem contact op met VPRO Publiekservice.

Telefonisch bereikbaar op 0031 88 2058 888 (tijdens werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur). Of stuur een e-mail naar publieksservice@vpro.nl

Tarieven papieren + digitale VPRO Gids buitenland
(uitsluitend per automatische incasso)

Jaar: België € 74,50 / Overig Buitenland € 200,50
Halfjaar: België € 40,50 / Overig Buitenland € 166,50

Hoe kan ik gegevens van mijn abonnement wijzigen?

Je abonnement wijzigen, een ander rekeningnummer doorgeven, een adreswijziging doorgeven of een tijdelijke stopperiode kan via dit formulier:

Wanneer is mijn incassomoment?

Abonnementsgelden worden rond de 15e van elke maand geïncasseerd.

bezorging

Op welke dag wordt de VPRO Gids bezorgd?

Je krijgt uiterlijk op woensdag de VPRO Gids op de mat.

Wat moet ik doen als ik de VPRO Gids niet heb ontvangen?

Heb je op woensdagmiddag nog niets ontvangen, trek dan beslist even bij ons aan de bel: 088 - 2058 888 of stuur een e-mail naar publieksservice@vpro.nl. Wij sturen dan kosteloos een gids na.

Hoe geef ik een adreswijziging door?

Dat kan via ons wijzigingsformulier:

Let op
Geef je je adreswijziging minimaal twee weken voorafgaand aan je verhuizing door, dan krijg je de gids tijdig op je nieuwe adres.

Kan ik de gids tijdelijk stopzetten, bijvoorbeeld tijdens de vakantie?

Natuurlijk. Je kunt je abonnement opschorten.

Bel minimaal twee weken van tevoren met VPRO Publieksservice: 088 - 2058 888 of stuur een e-mail naar publieksservice@vpro.nl. Of regel het online op de volgende pagina:

Je ontvangt geen restitutie. De periode dat je de bezorging van de gids stopzet, tellen wij op bij de duur van je abonnement. Je kunt deze periode de gids online gewoon blijven lezen.

radiofrequenties

Alle NPO-radiozenders zijn te beluisteren via Digital Radio+, de kabel, DVB-T, digitale televisie en satelliet. De NPO streamt bovendien alle radiozenders via internet. 

NPO Radio 1

De onafhankelijke nieuws- en sportzender. Naast het nieuws is er veel ruimte voor opinie en debat waar ook luisteraars steevast aan deelnemen.

FM (MHz): Amsterdam 98,6 - Arnhem 98,6 - Den Haag 105,5 - Goes 104,4 - Hoorn 98,6 - Hulsberg 105,3 - Irnsum 104,3 - Lopik 98,8 - Markelo 98,4 - Mierlo 104,6 - Roermond 104,8 - Roosendaal 87,6 - Rotterdam 98,6 - Smilde 91,8 - Wieringermeer 95,0

NPO Radio 2

Een toegankelijke mix van informatie, actualiteit en het beste uit vijftig jaar popmuziek. De zender heeft veel aandacht voor het Nederlandse lied, kleinkunst en cabaret.

FM (MHz): Amsterdam 92,3 - Arnhem 92,9 - Den Haag 92,9 - Goes 94,4 - Hoorn 105,1 - Hulsberg 93,4 - Hulst 107,1 - Lopik 92,6 - Markelo 104,6 - Mierlo 92,3 - Philippine 97,8 - Roermond 88,2 - Roosendaal 95,9 - Rotterdam 92,9 - Smilde 88,0 - Wieringermeer 92,9

NPO 3FM

De zender die staat voor nieuwe muziek en het ontwikkelen van nieuw talent in alle geuren en kleuren. NPO 3 FM is een volwaardig jongerenmerk, dat je behalve op de radio en alle online platforms ook op festivals en bij concerten tegenkomt. Kortom, overal waar jongeren te vinden zijn die gek zijn van muziek.

FM (etc.)

NPO Radio 4

De klassieke muziekzender voor zowel de ervaren als de nieuwe liefhebber. Naast de mooiste klassieke muziek, brengt NPO Radio 4 jaarlijks ongeveer twaalfhonderd concerten uit 's werelds beroemdste concertzalen. Waaronder drie eigen concertseries.

FM (etc.)

NPO Radio 5

De zender waar de 50-plus muziekliefhebber, die is opgegroeid met de popmuziek van de jaren 60, 70 en 80, zich thuis voelt. Genieten van het leven staat centraal op de zender. Niet alleen met muziek, maar ook met informatie die de luisteraar daarbij helpt.

FM (etc.)

NPO FunX

FunX richt zich op jongeren en jongvolwassenen in grootstedelijke gebieden. In het totaalaanbod van de NPO vormt NPO FunX een essentieel onderdeel om een jonge en diverse groep luisteraars te bereiken. 

FM (etc.)

Zoals bepaald in de Mediawet, beoordeelt de VPRO al zijn programma's op geschiktheid voor bepaalde leeftijdscategorieën. Die programma's worden daarop voorzien van de Kijkwijzer-pictogrammen, die aangeven of de programma’s geschikt zijn voor alle leeftijden, of waarschuwen dat een programma schadelijk kan zijn tot een bepaalde leeftijd (6, 9, 12, 16). Eventueel worden zij vergezeld door pictogrammen om dat advies te verduidelijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de symbolen voor geweld, seks, drugsmisbruik en grof taalgebruik.

Ga voor meer informatie over de Kijkwijzer, de pilot met gewijzigde uitzendtijden en ook hoe u een kinderslot kunt activeren op uw televisie naar www.uitzendtijden.nl.

De VPRO is net als de andere publieke omroepen aangesloten bij het NICAM, het instituut dat verantwoordelijk is voor de Kijkwijzer. Deze voorziet in leeftijdsclassificaties voor alle programma's die op tv (en daarna ook online) te zien zijn.

en verder

Hoe bereik ik de redactie?

e-mail redactie: gids@vpro.nl
e-mail ingezonden brieven: forum@vpro.nl

redactionele leiding: Arne Leffring
artdirection: Beate Wegloop
vormgeving: Frederik Vorderhake
beeldredactie: Carla van Thijn
eindredactie: Robert-Jan Breeman, Martin ten Broek, Jos Schöttelndreier, Cecile Elffers
redactie: Maarten van Bracht, Katja de Bruin, Gerhard Busch, Niels Hoeben, Hugo Hoes, Marieke Kuypers, Elja Looijestijn, Jelle Schot, Ilse van der Velden
online kanalen: Tibor Dekker, Jasper Koning

uitgever: Hugo Blom

assistent-uitgever: Gabrielle Hagedorn
secretariaat: Diny Plug-Evers

Hoe bereik ik de publieksservice?

E-mail: publieksservice@vpro.nl

Wilt u reageren per post, dan kunt u een brief zonder postzegel sturen naar:

VPRO Publieksservice
Antwoordnummer 346
1200 VB Hilversum

U kunt ons ook bellen. Dat is ouderwets gezellig! De afdeling is op werkdagen bereikbaar van 09.00 - 17.00 uur op 088-2058 888.

Wilt u het liever digitaal regelen? Klik dan hier!

Veelgestelde vragen voor leden

Veelgestelde vragen voor donateurs

op deze pagina