Gids 4 - 25 t/m 31 januari 2020

Plattelandsmoorden in een true-crime-podcastserie. In Europa over klimaat: kunstenaar en milieuactivist Jennifer Rooch Naiobis combineert kunst en protest. Hoe het nieuwe internetfenomeen deepfake de democratie bedreigt. En de wetenschap achter de voortdurende worsteling van narcisten. 

 

Gids 3 - 18 t/m 24 januari 2020

Wie redt het internet? De noodklok wordt geluid. Een interview met Striptekenaar Halfdan Pisket, die een trilogie over het leven van z'n vader maakte. Felix Rottenberg keert na achttien jaar terug naar de Amsterdamse Akbarstraat voor een nieuwe serie. En zangeres Naaz toerde door Europa en staat op Eurosonic Noorderslag

Gids 2 - 11 t/m 17 januari 2020

Een interview met Nadia Moussaid, de presentatrice van VPRO's nieuwe cultuurprogramma Mondo. Een in memoriam voor documentairemaker Hans Keller. Aflevering vier van In Europa wordt geflankeerd door een interview met filmmaker Lidija Zelovic. En Koken met konijnen: een kookprogramma voor huisdieren en hun baasjes.

Gids 1 - 4 t/m 10 januari 2020

In het eerste nummer van het nieuwe jaar de laatste aflevering van onze podcast Backspace. De uitslag van de coverwedstrijd met thema 'Bubbel'. Bij aflevering 3 van In Europa een interview met Eva Joly. En Sakir Khader laat conflictverhalen aan de wereld zien.