Gids 13 - 28 maart t/m 3 april 2020

Interview met Hillary Clinton over de vierdelige documentaire over haar. Eric de Vroedt over zijn marathonvoorstelling in Mondo. Drama komedie Koppensnellers over onafhankelijke journalistiek. Rob Zwetsloot maakt een beetje lol. En Amerikaanse miljonairs willen meer betalen.

Gids 12 - 21 maart t/m 27 maart 2020

De verfilming van Tonke Dragts klassieker. Hoe nemen ze afscheid in Hilversum? In Tegenlicht gaan ze de strijd aan tegen buitenreclame. In de film La vérité van regisseur Hirokazu Kore-eda spelen twee supersterren. En Knappe koppen onderzoekt de irrationaliteit van loterijen.

Gids 11 - 14 maart t/m 20 maart 2020

Viering van de verscheidenheid en kracht van zwarte cinema. In VPRO Tegenlicht wordt het menu van de toekomst samengesteld. David Simon verfilmt de roman The Plot Against America. Een documentaireserie over Beatrix. Portret van oorlogscorrespondent Robert Fisk. En een misdaad film in Wuhan.

Gids 10 - 7 maart t/m 13 maart 2020

De grote VPRO Gids literaire boekenquiz. Een Tegenlicht aflevering over 'Alfamannen'. Absurdistische tekenshow 'A Perfect Day'. Hels paradijs bij Duitse sekte in Chili. Een nieuwe presentator voor Bureau Buitenland. En de kunstthriller 'Mijn Rembrandt'.

Gids 9 - 29 februari t/m 6 maart 2020

Bij de herstelacademie in Utrecht is iedereen welkom. Een herinnering aan Reinbert de Leeuw. De goude kooi van Guus Kouwenhoven. De lesbische Anne+ keert terug in een tweede seizoen. En de akelig realistische speelfilm System Crasher over falende jeugdzorg. 

Gids 8 - 22 t/m 28 februari 2020

Hoe Christine Otten putte uit schrijflessen aan gedetineerden. Documentaire serie De Amazone over het verdwijnend tropisch regenwoud. Poolse schrijver Witold Szab┼éowski over Oostbloknostalgie. En het Franse drama Les misérables van geurillajournalist Ladj Ly.

Gids 7 - 15 t/m 21 februari 2020

Ischa Meijer leeft, de aandacht voor zijn 25ste sterfdag is groot. Annet Mooij werkt aan een biografie. Bij In Europa aflevering acht een interview met Mattea Weihe over vluchtelingen. De lefgozers van De Correspondent waagden de oversteek naar Amerika. Cinefiel Martin Koolhoven is terug op tv.

Gids 6 - 8 t/m 14 februari 2020

Een eigentijdse blik op het meisjesboek Little Women. De Portugese komiek Nuno Duarte vertelt over de crisis en meedoen aan het songfestival. Al vijftig jaar schrijft Walter van der Kooi over tv, van Swiebertje tot TreurTeeVeeSekszusjesTV komt met een vervolg.

Gids 5 - 1 t/m 7 februari 2020

Een kijkje in de regiekamer van de Tweede Kamer. Een interview met theaterregisseur Michael Zadara over antisemitisme en de geschiedschrijving in Polen. De Vlaamse boekverfilming Muilhond daagt de kijker uit mee te voelen met een pedoseksueel. Het staartje van BoJack Horseman.

Gids 4 - 25 t/m 31 januari 2020

Plattelandsmoorden in een true-crime-podcastserie. In Europa over klimaat: kunstenaar en milieuactivist Jennifer Rooch Naiobis combineert kunst en protest. Hoe het internetfenomeen deepfake de democratie bedreigt. En de wetenschap achter de voortdurende worsteling van narcisten.

Gids 3 - 18 t/m 24 januari 2020

Wie redt het internet? De noodklok wordt geluid. Een interview met Striptekenaar Halfdan Pisket. Felix Rottenberg keert na achttien jaar terug naar de Amsterdamse Akbarstraat voor een nieuwe serie. En zangeres Naaz toerde door Europa en staat op Eurosonic Noorderslag

Gids 2 - 11 t/m 17 januari 2020

Een interview met Nadia Moussaid, de presentatrice van VPRO's nieuwe cultuurprogramma Mondo. Aflevering vier van In Europa wordt geflankeerd door een interview met filmmaker Lidija Zelovic. En Koken met konijnen: een kookprogramma voor huisdieren en hun baasjes.

Gids 1 - 4 t/m 10 januari 2020

In het eerste nummer van het nieuwe jaar de laatste aflevering van onze podcast Backspace. De uitslag van de coverwedstrijd met thema 'Bubbel'. Bij aflevering 3 van In Europa een interview met Eva Joly. En Sakir Khader laat conflictverhalen aan de wereld zien.