Gids 4 - 23 t/m 29 januari

Regisseur Hans Busstra gaat in VPRO Tegenlicht op zoek naar zingeving in de wereld van moderne technologie. In de 2Doc #thisisegypt2 volgt journalist Ruth Vandewalle drie Egyptische jongeren. Radio doc wordt opgevolgd door de podcast Docs, waaronder een aflevering over het verschil in coronasteun bij kunst en cultuur.

Gids 3 - 16 t/m 22 januari

Slaapverwekkende verhalen zijn hip. Historicus David van Reybrouck zoekt naar ooggetuigen van de Japanse bezetting in Revolutie in Indonesië. Sonja Wyss achterhaalt in Farewell Paradise waarom het gezin waarin ze opgroeide uit elkaar viel en wat doen filters en plastische chirurgie met ons schoonheidsideaal?

Gids 2 - 9 t/m 15 januari

Fotograaf en Chinakenner Ruben Terlou gaat opnieuw in gesprek met Chinezen, maar nu buiten China. Bij Make-up Cup met Nikkie de Jager gaat het niet alleen om de looks. VPRO Tegenlicht onderzoekt nieuwe vormen van activisme en Omar Sy speelt Frankrijks lievelingsinbreker in de serie Lupin.

Gids 1 - 2 t/m 8 januari

Matz Carwash in Deventer schittert in de goedgevoel-serie De wasstraat. D66-minister Sigrid Kaag werd twee jaar lang gevolgd door een VPRO-cameraploegDe dikke data show duikt in het online leven van jongeren. We presenteren een nieuwjaarslijstje met twaalf nieuwe boeken om 2021 mee te beginnen.

overige jaargangen: