Een nieuwe reeks Teledoc Campus: negen korte filmische documentaires van aanstormende makers. We doen een greep uit wat u te wachten staat.

Als ik zelf de zon ben

Naomi White, NTR

Klassiek pianist Djuwa Mroivili zoekt als zelfbewust aanstormend talent haar weg binnen de conservatieve, witte muziekwereld. Ook doet zij historisch onderzoek naar de Wereldtentoonstelling van 1883 in Amsterdam, die op de plek van het huidige Museumplein werd gehouden. Het evenement stond in het teken van de koloniale handel en er werden mensen uit de Nederlandse kolonies tentoongesteld. Mroivili ontdekt verbijsterende paralellen met de klassiekemuziekprogrammering van tegenwoordig en slaat door deze nieuwe inzichten een radicale eigen weg in.
maandag 9 oktober NPO 2 

De kantoorhond

Iris Grob, KRO-NCRV

Om de werkstress te verlagen laat een bedrijf honden toe in de kantoortuin. De honden zijn er om mee te knuffelen, ze werken op de lachspieren en zorgen voor sociale verbinding. Aan de andere kant: ze blaffen tijdens vergaderingen, gaan geheel hun eigen gang op de werkvloer en piepen onophoudelijk als ze willen eten of een plasje moeten doen. Is de kantoorhond dé oplossing om stress te verlagen of zijn de honden ergerlijke bronnen van onrust in de moderne kantoortuin?
maandag 16 oktober NPO 2

Simpele dromen

Pitou Schütz, Human

Jamal wordt al jong van het platteland van Soedan ontvoerd om te vechten in een oorlog waar hij niets mee te maken wil hebben. Een strijd tegen zijn eigen mensen, die hem zijn vrijheid en een been kost. Terwijl hij samen met filmmaker Schütz aan een prothese werkt, vertelt Jamal hoe zijn been hem in Nederland heeft gebracht. Zo ontstaat een indringend portret, deels verbeeld in animaties, van iemand die gevlucht is voor bruut geweld en op zoek gaat naar een nieuwe toekomst.
maandag 23 oktober NPO 2

You Can’t Sleep Here

Jelmer Wristers, BNNVara

De avond valt in Amsterdam. Honderden mensen zoeken buiten naar een veilige plek om de nacht door te brengen. Maar hoe en waar zij slapen blijft meestal ongezien. In de dromerige documentaire You Can’t Sleep Here brengen we samen met hen de nacht door.
maandag 20 November NPO 2

NFF

De korte documentaires van Teledoc Campus zijn op zaterdag 23 september te zien op het NFF.

de nieuwste documentairetips in je mailbox?