Am I Being Unreasonable? is een pijnlijk grappige serie over een vrouw die in stilte moet rouwen om haar dode minnaar.

Het begint zo onschuldig als wat, met een scène die prima zou passen in een klassieke romantische komedie. We zien geliefden Nic (Daisy May Cooper uit This Country) en Alex (David Fynn) op een besneeuwd station, terwijl ze wachten op hun trein. Alex maakt nog een grapje: ik zal toch niet op het spoor vallen, haha? Dat gebeurt gelukkig niet, maar even later loopt het toch gruwelijk mis als de jas van Alex tussen de treindeuren blijft steken, en hij wordt meegesleurd met de rijdende trein. Tot zover de romantische komedie: dit is pure horror. 

Er is geen lange emotionele nasleep; in de eerstvolgende scène van het zesdelige Am I Being Unreasonable? lijkt er niets aan de hand. Nic zit gewoon te ontbijten met haar vroegwijze zoontje en vertoont weinig tekenen van rouw. Nic blijkt een vrouw met geheimen: de onfortuinlijke ziel op het station was haar minnaar, in de dagelijkse realiteit zit Nic muurvast in een liefdeloos huwelijk. Als ze al kan rouwen, moet ze dat doen in absolute stilte.

Daisy May Cooper (Nic) en Selin Hizli (Jen) in Am I Being Unreasonable?

Ze vindt onverwachte steun bij alleenstaande moeder Jen (Selin Hizli, samen met beste vriendin Cooper het creatieve brein achter de serie), die nieuw is in de stad. De twee raken binnen mum van tijd bevriend, maar Nic lijkt Jen nét iets te snel in vertrouwen te nemen over haar buitenechtelijke escapades. Wie is deze mysterieuze, ‘goedbedoelende’ vrouw eigenlijk? 

Cooper omschreef haar pijnlijk grappige serie zelf als ‘genreloos’, en dat is terug te zien: Am I Being Unreasonable? schakelt moeiteloos tussen drama, komedie, mysterie én horror, en is daarmee een van de meer verrassende series van 2023. Een tweede seizoen is gelukkig al onderweg. 

Am I Being Unreasonable?

Am I Being Unreasonable? is momenteel niet te streamen in Nederland

serietips in je mailbox?

elke dinsdag