In de heerlijk onvoorspelbare queer thriller Love Lies Bleeding val je van de ene verbazing in de andere. De tweede film van regisseur Rose Glass (Saint Maud) is een bloederige en volstrekt eigenzinnige romantische neo-noir, die bruist van de energie.

In een groezelig en godvergeten plaatsje in New Mexico slijt de norse sportschoolmanager Lou (Kristen Stewart) haar dagen met het ontstoppen van smerige wc’s en het verkopen van steroïden aan de krachtpatsers die haar gym bezoeken. Het is niet bepaald het leven dat ze wilde, maar ontsnappen aan haar uitzichtloze bestaan in het dorpje is voor haar geen optie. Haar zus Beth (Jena Malone) is namelijk getrouwd met ene JJ (Dave Franco), een gewelddadige losbol die zijn handen maar niet thuis kan houden. En Lou lijkt de enige te zijn die zich bekommert om het lot van haar zus en die JJ enigszins in toom weet te houden.

Dan is er nog Lou’s vader, Lou sr. (Ed Harris, met kale kruin en lange mat in de nek), een onderwereldcrimineel die een schietbaan runt en als een soort plaatselijke maffioso de gang van zaken bepaalt in het afgelegen gehucht, en daarmee ook het leven van Lou zuur maakt.

Maar alles verandert voor Lou als op een dag Jackie (Katy O’Brian) haar sportschool binnenloopt, een bodybuilder met een missie: ze is op doorreis naar Las Vegas om daar mee te doen aan een wedstrijd. Lou valt als een blok voor Jackie en al gauw blijkt de liefde wederzijds. De twee maken plannen om alles achter zich te laten en samen naar het westen te trekken. Maar dan gebeurt waar Lou al zo lang bang voor was: haar zus Beth wordt ernstig mishandeld door JJ.

Katy O'Brian als Jackie in Love Lies Bleeding

Lou en Jackie willen wraak nemen, maar die actie brengt hen alleen maar in de problemen. Het zou jammer zijn om te vertellen wat zich vervolgens afspeelt in Love Lies Bleeding: de tweede film van de Britse regisseur en scenarist Rose Glass (Saint Maud) ontleent veel van zijn kracht aan het onvoorspelbare verloop van het verhaal en de verrassende wendingen. Glass weet razendknap de bloederige bodyhorror van regisseurs als David Cronenberg en Julia Ducournau te combineren met een overtuigend romantisch liefdesverhaal. Met als resultaat een heerlijk eigenzinnig en uitgesproken misdaadavontuur, dat zowel interessant is voor doorgewinterde arthouseliefhebbers als voor kijkers die houden van popcornfilms.

Love Lies Bleeding

Love Lies Bleeding is vanaf 11 juli te streamen op Prime Video

elke vrijdag