Op internet is een schat aan mooie, creatieve, ontroerende en interessante filmpjes te vinden over cinema. Van bloopers tot onbekende interviews, van parodieën tot neptrailers. In de rubriek FW: Filmpje selecteert Cinema.nl iedere week een nieuw filmpje.

Je kon er natuurlijk op wachten: Avatar-geeks die – blauw geschilderd en gewapend met pijl en boog – de bossen in trekken om hun favoriete film na te spelen. Bovenstaande filmpje is dan wel een parodie, maar het zou ons niets verbazen als de eerste depressieveilingen met lange paardenstaarten al rond hun eigen Tree of Souls zijn gespot. 

 

Aflevering 77: Christoph Waltz in Der Humpink

Fragment uit Jimmy Kimmel Live, waarin Oscarwinnaar Christoph Waltz vertelt over de film die zijn leven veranderde: Der Humpink. Voor wie geen flauw idee heeft waarom ‘ SS-kolonel Hans Landa’ op zo’n verontrustende wijze staat te zingen: het is een parodie op de internetmeme Trololo.

Aflevering 78: Weird: The Al Yankovic Story

De meeste muzikanten-biopics bewandelen de platgetreden Hollywoodpaden met verve. Funny or Die persifleert het subgenre met een trailer van Weird: The Al Yankovic Story, over het ‘bewogen’ leven van de Amerikaanse muzikale parodist. Met Aaron Paul in de titelrol en Olivia Wilde als Madonna.

 

Aflevering 79: Logorama

Eindelijk online te zien: Logorama.  De 15-minuten durende creatie van het Franse animatiecollectief H5 (bestaande uit François Alaux, Hervé de Crécy en Ludovic Houplain) won dit jaar de Oscar voor beste korte animatiefilm. 

 

Aflevering 80: Lights Camera Jackson11 jaar oud is hij pas, de ‘kid critic’ die zichzelf Lights Camera Jackson noemt, maar hij heeft al wel zijn eigen filmsite, een wekelijkse rubriek bij televisiezender Your News Now en dankzij Roger Eberts promotie op twitter een snelgroeiende fanschare. Zachtzinnig in zijn oordeel is hij niet, getuige de recensie van Clash of the Titans: “It was shot in 2D, then converted to 3D. But "Clash of the Titans" can be summed-up with just 1D, and that stands for DISASTER.”