Op internet is een schat aan mooie, creatieve, ontroerende en interessante filmpjes te vinden over cinema. Van bloopers tot onbekende interviews, van parodieën tot neptrailers. In de rubriek FW: Filmpje selecteert Cinema.nl iedere week een nieuw filmpje.


In 2003 won Gollum uit Lord of the Rings een MTV Award voor Best Virtual Performance. Op deze easter egg, die te vinden is op de special edition van The Two Towers, is te zien hoe hij de prijs in ontvangst nam.

  Aflevering 37: Horror!

Imagine is begonnen. Vorig jaar, toen dit filmfestival voor horror en fantasyliefhebbers nog het Amsterdam Fantastic Film Festival  won de Spaanse film [REC] de publieksprijs, de Silver Scream Award. In dit filmpje wat reacties van het publiek.

  Aflevering 39: Phoenix vs Thornton

 Acteurs Billy Bob Thornton en Joaquin Phoenix gaan de laatste tijd nek aan nek als het gaat om pijnlijke interviews. Thornton beantwoordde in een radio-interview iedere vraag met ‘I don’t understand,’ omdat de presentator kort zijn acteercarrière noemde terwijl hij alleen over Thorntons band mocht praten. Phoenix is al een tijdje zichzelf niet meer, sinds hij besloot rapmuziek te gaan maken. In dit filmpje een gesprek tussen de twee kletskousen.

Aflevering 40: Amélie – The Plague 2

 En ze leek zo onschuldig. In het kader van het Brussels International Fantastic Film Festival 2008 maakten Sacha Feiner en Maxime Pasque een nieuwe trailer van Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulin