Op internet is een schat aan mooie, creatieve, ontroerende en interessante filmpjes te vinden over cinema. Van bloopers tot onbekende interviews, van parodieën tot neptrailers. In de rubriek FW: Filmpje selecteert Cinema.nl iedere week een nieuw filmpje.


Filmstudio's worden elke dag wel beschuldigd van plagiaat, maar de overeenkomsten tussen bovenstaande Franse studentenfilm en Pixar’s Up lijken toch op meer dan toeval te berusten. Voor meer info: zie Slash Film.

Aflevering 87: Somewhere vs. Lost in Translation

somewhere in translation - watch more funny videos
Wie de trailer van Somewhere, de nieuwe film van Sofia Coppola, heeft gezien, zal ongetwijfeld gelijk aan haar eerdere arthouse-hit Lost in Translation (2003) hebben gedacht. De overeekomsten zijn overduidelijk, getuige de compillatie van Funny or Die.

Aflevering 88: Back to the Future-bloopers


Omdat het 25 jaar geleden is dat Robert Zemeckis‘ tijdreisklassieker Back to the Future in première ging (op 3 juli 1985 om precies te zijn): ouderwetse bloopers!

Aflevering 89 : Conan the Barbarian: The Musical


Nadat we al eerder in deze rubriek Arnold Schwarzenegger zijn zangkunsten zagen vertonen in Total Recall: The Musical, is de Austrian Oak nu terug met zijn tweede muzikale meesterwerk - Conan the Barbarian: The Musical.

Aflevering 90: Pinkberry: The Movie


The William Morris Agency toont hoe films tegenwoordig tot stand komen in Hollywood: de plot hoeft nergens op te slaan, als er maar een commercieel interessant product aan verbonden is. Zoals yoghurt…