Op internet is een schat aan mooie, creatieve, ontroerende en interessante filmpjes te vinden over cinema. Van bloopers tot onbekende interviews, van parodieën tot neptrailers. In de rubriek FW: Filmpje selecteert Cinema.nl iedere week een nieuw filmpje.

De Goodie Bag-montage ‘Hollywood vs. New York’ toont hoe meteoorinslagen, overstromingen en allesverwoestende Marshmallowmannen al vier decennia lang The Big Apple teisteren. Met oa beelden uit The Day After Tomorrow, Cloverfield en Ghostbusters.


Aflevering 67: The Horribly Slow Murderer with the Extremely Inefficient Weapon


De epische korte film The Horribly Slow Murderer with the Extremely Inefficient Weapon van Richard Gale is kort gezegd een faketrailer ( RED BAND) voor een 9 uur durende nachtmerrie waarin ‘the most relentless murderer of all time’ een man langzaam dood… lepelt. Maar de briljante titel zegt eigenlijk al genoeg.

Aflevering 68: UPularDe muzikale creatie UPular van videoremixer Pogo bestaat volledig uit audiosamples van Pixars wonderschone avonturenfilm Up.  

Aflevering 69: Videoreview Star Wars: The Phantom MenaceMaar liefst 70 minuten duurt de bovenstaande vernietigende videoreview van Star Wars: The Phantom Menace, maar het is elke seconde meer dan waard. Vooral vanwege de gortdroge, monotone voice-over (met meer persoonlijkheid dan de karakters van de film, zo blijkt uit deel 1), maar daarnaast is het ook een intelligente, scherpe analyse van alle belachelijke dialogen en de absurde, totaal onlogische plotontwikkelingen die van The Phantom Menace zo'n hopeloze mislukkeling maken.

Videoreview Star Wars: The Phantom Menace (deel 2)
Videoreview Star Wars: The Phantom Menace (deel 3)
Videoreview Star Wars: The Phantom Menace (deel 4)
Videoreview Star Wars: The Phantom Menace (deel 5)
Videoreview Star Wars: The Phantom Menace (deel 6)
Videoreview Star Wars: The Phantom Menace (deel 7)

Aflevering 70: Culthit The Room
The Room ( 2003) van schrijver, regisseur, producent, acteur en visionair Tommy Wiseaus is zo legendarisch slecht, dat het in Amerika gestaag een cultstatus en een enorme schare fans vergaarde. En die fans gaan ver in hun onvoorwaardelijke liefde voor de ‘Citizen Kane of bad movies’: wie het geluk heeft de film in een Amerikaanse bioscoop te mogen bewonderen moet niet raar opkijken als de hondstrouwe adepten – die de film vermoedelijk al voor de tiende keer zien – plotseling massaal opstaan en plastic vorken richting het scherm beginnen te smijten.