Op internet is een schat aan mooie, creatieve, ontroerende en interessante filmpjes te vinden over cinema. Van bloopers tot onbekende interviews, van parodieën tot neptrailers. In de rubriek FW: Filmpje selecteert Cinema.nl iedere week een nieuw filmpje.

Luxo Jr., het immer vrolijk huppelende bureaulampje dat al sinds jaar en dag als het logo van Pixar fungeert, blijkt een stuk minder schattig te zijn dan wat het introfilmpje van de animatiestudio ons altijd deed geloven.

Aflevering 62: The Golden Age of Video

Het internet staat boordevol ‘fan-made’ compilaties van klassieke filmscènes en iconische citaten, maar Ricardo Autobahns creatie ‘The Golden Age of Video’ is wel van zeer grote klasse. Verslavend zelfs. Het filmpje, door de maker omschreven als  ‘an epic production constructed of disco beats and film samples ’, bestaat onder meer uit fragmenten van Freaks, Ghost Busters, Star Wars en On the Waterfront. Ook het nodige tv-werk overigens (Simpsons, 30 Rock), maar dat nemen we maar voor lief.

Aflevering 63: The Wrestler: Grindhouse-stijl


Wat als Darren Aronofsky’s ingetogen drama The Wrestler, met Mickey Rourke als een down-on-his-luck worstelaar die maar geen afscheid van de ring kan nemen, een jaren ’70 grindhouse horrorfilm was geweest? Quentin Tarantino en Robert Rodriguez zouden er vast en zeker jaloers op zijn.


Aflevering 64: Reservoir Turtles


Quentin Tarantino's meesterwerk Reservoir Dogs meets de pizzaverslindende Teenage Mutant Ninja Turtles in deze zeer geslaagde mash-up. Cowabunga dude!

Aflevering 65: Batman-spoof

Een amateuristische Batman-spoof, gemaakt door een kind en zijn moeder. Niets meer, niets minder. Maar op onverklaarbare wijze toch hilarisch.