Op internet is een schat aan mooie, creatieve, ontroerende en interessante filmpjes te vinden over cinema. Van bloopers tot onbekende interviews, van parodieën tot neptrailers. In de rubriek FW: Filmpje selecteert Cinema.nl iedere week een nieuw filmpje.

Kevin Spacey toont bij Inside the Actors Studio zijn grote talent voor imitaties. Onder anderen Marlon Brando, Christopher Walken en Al Pacino moeten er aan geloven.

 

Aflevering 43: TransforminatorsEerst waren er de Terminators die de mensheid bedreigden, daarna kwamen de Transformers. Alsof dat nog niet genoeg ellende is, eten de Transforminators –zoals ze nu maar voor het gemak genoemd worden– ook nog eens al het zand op.

Ingezonden door Abel Streefland uit Utrecht:

Aflevering 44: Helium en celluloid


Ooit geweten dat ballonen een belangrijke rol spelen in filmklassiekers als Casablanca, North by Northwest en Star Wars? Jerry Rees levert het bewijs met zijn schitterende compilatie Helium and celluloid: cinema's romance with the balloon.

Aflevering 45: The Green Lantern

De release van The Green Lantern, de zoveelste stripverfilming van de laatste jaren, staat gepland voor de zomer van 2011. Een fan van de strips kon zo lang niet wachten en creëerde een verbluffende trailer met behulp van computereffecten en beelden uit onder andere The Lord of the Rings, The Fountain en Bedtime Stories.