Op internet is een schat aan mooie, creatieve, ontroerende en interessante filmpjes te vinden over cinema. Van bloopers tot onbekende interviews, van parodieën tot neptrailers. In de rubriek FW: Filmpje selecteert Cinema.nl iedere week een nieuw filmpje.

Garrison Dean van io9.com was van mening dat Roland Emmerichs nieuwste disasterfilm 2012 slecht in de markt werd gezet ( originele trailer). Hij creëerde zijn eigen trailer, maar dan in jaren ’70 Grindhouse-stijl: ‘The wildest, wettest, most spectacular disaster porn ever!’

Aflevering 48: David Lynch PS2-commercial 1

David Lynch heeft voor ongeveer elk denkbaar product wel een reclame gemaakt, van auto’s tot zwangerschaptesten. De meest bizarre zijn toch wel die voor de PlayStation 2. Zoals zijn gehele oeuvre heerlijk vervreemdend.David Lynch PS2-commercial 2

Michel Gondry maakte vroeger zeer ingenieuze videoclips, met knappe montage en stopmotion. De trucage in zijn speelfilms als Eternal Sunshine of the Spotless Mind vindt hier zijn oorsprong.

 

Cibo Matto- Sugar WaterBrandon Hardesty is duidelijk een filmfan. Inmiddels heeft hij bijna 50 beroemde scènes uit films nagespeeld. In zijn eentje. Van 12 Angry Men tot The Dark Knight en van Star Wars tot There Will Be Blood. Hoewel hij niet bepaald op de originele acteurs lijkt, weet hij de intonatie en mimiek goed over te nemen.

Brandon Hardesty: The Shining

 

Heb je zelf ook een YouTube video over cinema, of een ander internetfilmpje met embedcode dat bezoekers van Cinema.nl niet mogen missen? Stuur dan de url naar filmpje@cinema.nl. De leukste filmpjes worden op de site gezet. De tipgever wordt niet alleen vermeld, maar ook beloond met een bioscoopbon!

Aflevering 1 tot en met 5
Aflevering 6 tot en met 10
Aflevering 11 tot en met 15
Aflevering 16 tot en met 20
Aflevering 21 tot en met 25
Aflevering 26 tot en met 30
Aflevering 31 tot en met 35
Aflevering 36 tot en met 40
Aflevering 41 tot en met 45
Aflevering 46 en verder