The Return of the 1999 Three

12 JULI 2022, GERHARD BUSCH (29 MINUTEN)

In 1999 sprak Gerhard Busch met de aanstormende filmtalenten Tallulah H. Schwab, Mark de Cloe en Michiel van Jaarsveld. 23 jaar later schuiven ze weer aan.

Deze zomer spoelen we terug naar artikelen uit het rijke verleden van de VPRO Gids en bekijken hoe het er nu voorstaat. Spoel terug naar 1999 voor het oorspronkelijke interview van Gerhard Busch met de aanstormende filmtalenten Tallulah H. Schwab, Mark de Cloe en Michiel van Jaarsveld.

Benieuwd naar het vervolg?

Log in voor de zomerspecial en bekijk het video-interview van Gerhard Busch met regisseurs Tallulah H. Schwab, Mark de Cloe en Michiel van Jaarsveld.

Speciaal voor abonnees

In 1999 spraken we met de aanstormende filmtalenten Tallulah H. Schwab, Mark de Cloe en Michiel van Jaarsveld. Drie-en-twintig jaar later schuiven ze weer aan tafel en praten we onder meer over hun eerste speelfilm, die ze alle drie nog niet gemaakt hadden in 1999 maar inmiddels wel, het filmklimaat in Nederland, en over de passie om films te maken, die in al die jaren bij geen van drieën gedoofd is.

Hoe kan dat ook, want zoals Michiel van Jaarsveld zo fraai zegt wanneer we hem vragen waarom hij ooit regisseur is geworden: ‘Toen ik jong was hadden een paar films en ook de serie Heimat zoveel impact op mij, dat ik wist dat er niks belangrijker kon zijn dan films maken. Hoe mooi moet het zijn om dat ook te kunnen doen voor anderen.’

En dat hebben ze gedaan. Alle drie, en al meer dan twintig jaar lang.

'Toen ik jong was hadden een paar films en ook de serie Heimat zoveel impact op mij, dat ik wist dat er niks belangrijker kon zijn dan films maken. Hoe mooi moet het zijn om dat ook te kunnen doen voor anderen.'

Michiel van Jaarsveld

Wel abonnee, maar nog geen toegang tot de digitale gids? Neem dan contact met de Publieksservice: publieksservice@vpro.nl of telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09.00 - 17.00 uur op 088-2058 888

Nog geen abonnee?

Deze special en nog veel meer extras krijg je ook gratis bij een abonnement

Vind je kiezen uit het enorme media-aanbod lastig? De VPRO Gids selecteert de beste tips en brengt die samen in een weekblad vol achtergrondverhalen, interviews, boek- en filmbesprekingen. Met dagelijks een uitgekiende selectie van films, series en documentaires.

Spoel terug naar 1999