Deze week tippen wij deze vier podcasts.

Rocco, Sophia en de Zwarte dood

Nederlands – jeugd

Tom Hofland en Pascal van Hulst zijn bekend van hun griezelige echte of bijna echte verhalen, zoals De Blankenberge Tapes en Er is iets vreemds gebeurd. Ook hun nieuwe jeugdpodcast is een beetje creepy, maar vooral zijn ze helemaal losgegaan met sound design en muziek, waar door het echt een feest om naar te luisteren is geworden. 
Rocco, Sophia en de Zwarte Dood is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of acht en gaat over de Deventer journalist Rocco, die teruggeslingerd wordt naar de middeleeuwen en in de pestepidemie terechtkomt.

Verscheurd door de wolf

Nederlands – dieren

Sinds de wolf in Nederland is aangekomen, roept hij controverse op. Natuurbeschermers zijn dolblij dat dit wilde dier ons ecosysteem komt versterken. Dierenhouders zijn bang dat hun geliefde dieren worden vermoord. NU.nl-verslaggever Job van der Plicht volgt de zaak al jaren en maakte samen met Marieke de Veer de podcast Verscheurd door de wolf. Toska, de allereerste wolf in Nederland, die later werd doodgereden, komt natuurlijk voorbij. Inmiddels zijn er zo veel wolven dat ze niet meer allemaal een naam krijgen, maar de emoties lopen steeds hoger op.

Lightless lounge

Nederlands – interviews

Net als zo’n beetje elke bekende Nederlander met een grote schare online volgers heeft nu ook beautyvlogger en presentator Nikkie de Jager (oftewel Nikkie Tutorials) een eigen podcast. Nu is Nikkie wel een van de leukere BN’ers en heeft ze op het format ook iets meer haar best gedaan. In de Lightless lounge interviewt ze samen met haar manager Wes van Os andere BN’ers in een volledig verduisterde ruimte. Ze heeft behoorlijk grote namen weten te strikken, van Roxeanne Hazes tot Rob Jetten. In de eerste aflevering schuift de zwangere juicekoningin Yvonne Coldeweijer aan, die een stuk minder bitchy blijkt dan op haar sociale media.

Iemand

Vlaams - persoonlijke verhalen

Het concept van deze podcast van de VRT is simpel: elke aflevering is een portret van iemand met een bijzonder levensverhaal. Of een straf levensverhaal, zoals ze dat in het Vlaams zo mooi kunnen zeggen. Het vierde seizoen is net begonnen met het verhaal van Nora, die haar hele leven probeerde in contact te komen met de man die haar biologische vader zou zijn. Het gebeurde pas toen zij al 75 was, en hij de honderd al gepasseerd.

de podcastgids in je mailbox?