Polanski werkt in cel door aan film The Ghost

Film moet in februari uitkomen

Regisseur Roman Polanski werkt in zijn cel in Zwitserland gewoon door aan zijn nieuwste film The Ghost. Dat meldde de Britse krant The Times woensdag op zijn website. De bedoeling is dat de thriller, over een ghostwriter van de Britse premier die op allerlei geheimen stuit, in februari in première gaat op het filmfestival van Berlijn.

De 76-jarige Polanski werd eind vorige maand in Zwitserland gearresteerd. De Amerikaanse justitie zoekt hem wegens een zedenzaak uit 1977. Hij had destijds een overeenkomst gesloten met de Amerikaanse justitie, maar vluchtte terwijl de zaak nog liep in de Verenigde Staten. Hij zit nu in hechtenis in Bern en wordt mogelijk uitgeleverd.

Vanuit zijn cel geeft de filmmaker zijn crew instructies om The Ghost af te monteren. Ook heeft hij intensief overleg met de componist, die de laatste hand legt aan de soundtrack van de film. De hoofdrollen in de thriller worden vertolkt door Pierce Brosnan en Ewan McGregor.

Het Zwitserse ministerie van Justitie wees vorige week een verzoek om Polanski op borgtocht vrij te laten, af. Zij achten de kans dat de regisseur vlucht, te groot. De arrestatie leidde in Europa en Amerika tot een hevige discussie over de vraag of de regisseur na bijna vier decennia nog zou moeten worden vervolgd voor zijn daad.


Bron: ANP