Verenigde Staten 1983. Sciencefiction van Richard Marquand. Met o.a. Warwick Davis, Peter Mayhew, James Earl Jones, Anthony Daniels en Kenny Baker.

VPRO Cinema

Laatste deel uit de oorspronkelijke Star Wars-trilogie. Met oa Mark Hamill, Carrie Fisher, Harrison Ford en David Prowse. Nadat het keizerrijk keihard heeft teruggeslagen in het tweede deel van de oorspronkelijke Star Wars trilogie zal Luke Skywalker (Hamill) de confrontatie met de gevreesde Darth Vader aan moeten gaan. Maar dan blijkt dat al het voorafgaande onderdeel was van een plan van de in-slechte keizer. Een van de mindere afleveringen van de sage, met als hoogtepunt de confrontatie tussen Goed en Kwaad en als dieptepunt de strijd tussen een legioen elitesoldaten en een met stenen en stokken gewapend leger teddyberen. De film kreeg een Oscar voor de - zeker voor die tijd - prachtige special effects.

credits

Regie:
Richard Marquand
Cast:
Warwick Davis, Peter Mayhew, James Earl Jones, Anthony Daniels, Kenny Baker, Frank Oz, Sebastian Shaw, Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher, Alec Guinness, David Prowse, Billy Dee Williams
Scenario:
Lawrence Kasdan, George Lucas
Productie:
Rick McCallum, Howard G. Kazanjian
Camera:
Alan Hume
Muziek:
John Williams
Montage:
Sean Barton, T.M. Christopher, Duwayne Dunham, Marcia Lucas, George Lucas
Jaar:
1983
Genres:
Sciencefiction, Fantasy, Avonturenfilm, Actiefilm, Familiefilm
Trefwoorden:
Space opera, Klassiekers, Sequel
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen