Kasdan en Kinberg benaderd voor Star Wars-script

Oscarwinnaar Michael Arndt schrijft Episode 7

Onlangs kondigde Lucasfilm aan dat scenarist Michael Arndt de zevende episode van de Star Wars-reeks zou gaan schrijven. Vandaag werd bekend dat schrijvers Lawrence Kasdan en Simon Kinberg zijn benaderd voor het schrijven van Star Wars Episode 8 en 9.

Disney, die op 30 oktober bekend maakte Lucasfilm te hebben overgenomen, zal vanaf 2015 eens in de twee jaar een nieuwe Star Wars-film uitbrengen. Met het aanstellen van scenarist Michael Arndt heeft Disney de eerste stap gezet in de totstandkoming van de nieuwe reeks Star Wars-films.

Arndt schreef eerder het scenario voor de tweede Hunger Games-film, die momenteel gefilmd wordt, en de voor een Oscar genomineerde Toy Story 3. Voor het schrijven van Little Miss Sunshine ontving hij in 1996 een Oscar. Arndt zou al maanden voor de bekendmaking van Disney’s overname bezig zijn geweest met het uitwerken van zijn ideeën: niet alleen voor Episode VII, maar voor alle drie Star Wars- films die Disney zal produceren. 

Volgens de Amerikaanse nieuwssite Deadline zijn scenarioschrijvers Lawrence Kasdan en Simon Kinberg benaderd voor het schrijven van Episode 8 en 9.

Kasdan schreef in het verleden al het script van Star Wars-films The Empire Strikes Back (1980) en opvolger Return of the Jedi (1983). Ook schreef hij voor Lucas en Spielberg het script voor Raiders of the Lost Ark.

Simon Kinberg was eerder verantwoordelijk voor de scenario’s van onder meer X-Men: The Last Stand, Sherlock Holmes en de nog te verschijnen X-Men: Days Of Future Past. Volgens Kasdan zijn hij en Kinberg benaderd om ‘voort te gaan op de weg die Lucas is ingeslagen.’