afleveringen

De VPRO Boekengids presenteert de webserie Minibieb der onvolprezen boeken. Lisa Weeda en Nhung Dam fietsen langs bij schrijvers, die haar vertellen welke vergeten of onontdekte boeken het verdienen door iedereen gelezen te worden.

 

 


 

Jaap Robben (Birk, Zomervacht) kiest een dichtbundel voor kinderen, dat hij vaak even voor het slapengaan openslaat.

 

 

 

 

Nhung Dam fietst naar Walter van der Berg (Dode Mannen). Welke twee boeken voegt hij toe aan de Minibieb der onvolprezen boeken?

 

 

Gerda Blees (Wij zijn licht) kiest welke twee boeken volgens haar een groter publiek verdienen.

 

 

P.F. Thomése (De onderwater- zwemmer) kiest een Russiche klassieker. Welke ander boek verdient volgens hem meer lof?

 

 

 

Raoul de Jong (Jaguarman) kiest Surinaamse boeken, die hem inspireerde bij het schrijven van zijn eigen roman. 

 

 

Bibi Dumon Tak (De dag dat ik mijn naam veranderde) kiest onder anderen een familieroman van Sebastian Barr.

 

 

Schrijver en performer Babs Gons (Doe het toch maar) kiest een youngadultboek, dat ook iedere volwassene gelezen moet hebben.

 

 

Mira Feticu (Liefdesverklaring aan de Nederlandse taal) kiest een belangrijk intellectueel werk uit het Midden-Oosten, dat ze elke vakantie mee in haar koffer neemt.

 

 

Voor ze een baby kreeg, werkte Eva Maria Staal (Probeer het mortuarium) voor een bedrijf dat defensiematerieel verhandelde.

 

 

Miquel Bulnes is arts en schrijver. Zijn eerste roman Zorg verscheen in 2003 en speelde zich af in de medische wereld, net als zijn twee daarop volgende boeken.

 

 

 

 

 

ingestuurde boeken

Kijkers stuurden vele boeken in die een plekje verdienen in de minibieb. In deze bonusaflevering zie je welke twee boeken een plekje krijgen in onze minibieb. Presentatrice Nhung Dam nomineert ook nog een boek en daarmee zit het kastje vol.