VPRO Gids 8

19 februari t/m 25 februari
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

Things Fell Apart

De nieuwe podcast van de Brits-Amerikaanse schrijver Jon Ronson gaat over het onderwerp culture wars: de heikele thema's waardoor gemeenschappen en zelfs families lijnrecht tegenover elkaar kunnen komen te staan: Q-Anon, vaccinaties, kolonialisme... Ronson gaat niet op zoek naar extreme standpunten, maar hij gaat na wanneer precies de kiem is gelegd voor deze discussies. In de eerste aflevering onderzoekt hij het thema 'evangelische christenen vs. abortus'. Deze strijd blijkt zijn oorsprong te vinden bij een Oostenrijkse predikantenzoon met Hollywood-ambities. 

ELJA LOOIJESTIJN

Crypto Cowboys

De wereld van de cryptovaluta lijkt op het wilde Westen. Elke cowboy kan een cryptomunt beginnen en proberen aan de man te brengen. Deze podcast van BNR onderzoekt de Nederlandse cryptomunt Xpose Protocol. Bekende zakenmensen als gamemiljonair Vasco Rouw en voetbaldirecteur Marc Overmars verbonden hun naam eraan en een gewiekste marketingcampagne beloofde gouden bergen. Maar de waarde verdampte en duizenden investeerders raakten hun geld kwijt. Een vooropgezet plan, of knullig ondernemerschap? 

ELJA LOOIJESTIJN

naar de vpro podcastgids