VPRO Gids 8

19 februari t/m 25 februari
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Space Force

NETFLIX
Space Force

In 2018 richt president Donald Trump de ‘Space Force’ op: een strijdmacht die Amerika in de ruimte moet beschermen tegen gevaar. Maar ja, zonder concrete oorlogsdreiging valt er bar weinig te verdedigen. Het onzinnige prestigeproject leent zich perfect voor een comedyserie, waarin de nieuwe legertak wordt geleid door sullige generaal Mark Naird (Steve Carell, die de serie bedacht met The Office-showrunner Greg Daniels). We hadden van deze makers iets meer verwacht, toch heeft de serie genoeg potentie. Bijvoorbeeld vanwege een sublieme bijrol van John Malkovich als geïrriteerde wetenschapper.

ALEX MAZEREEUW

Archive 81

NETFLIX
Archive 81

Tijdens het restaureren van videobandjes uit 1994 vindt archivaris Dan (Mamoudou Athie) beelden van Melody (Dina Shihabi). Zij deed onderzoek naar een sekte en is nu vermist. De eerste afleveringen zijn spannend: er is een mysterie, een griezelig beeldje en een lied dat mensen letterlijk misselijk maakt. Maar de tweede helft van deze achtdelige horrorserie is net als sommige andere producties van James Wan (The Conjuring, The Nun) onheilspellend totdat de dreiging zich manifesteert in iets tastbaars en absurd wordt. Gebaseerd op de gelijknamige fictiepodcast.

KARLIJN VAN BOXTEL

naar vpro cinema