2 januari t/m 8 januari

Een nieuw jaar, een nieuw jasje 

Dit is de eerste VPRO Gids van 2021 en zoals u ziet heeft hij een opfrisbeurt gehad. Inhoudelijk blijft de gids grotendeels zoals u gewend bent: voorin langere verhalen over media en cultuur, daarna de dagelijkse televisie- en radiotips en programma-informatie. In het spoorboekje komen er op veler verzoek twee zenders bij: France 2 en NPO 1 Extra. We moeten helaas afscheid nemen van onze columnist A.L. Snijders, waarover op de pagina Forum iets meer.

Op de cover van de nieuwe VPRO Gids staat een logo dat aansluit bij de vernieuwde VPRO-vormgeving. We hebben de opmaak onder handen genomen, waardoor er meer samenhang ontstaat, en een andere letter voor de koppen gekozen. De columnisten zijn getekend door Brian Elstak en de kleuren van de dagen in de Etalage zijn vernieuwd. Wat de redactie betreft zorgen deze verbeteringen voor een gelukkig nieuwjaar. We wensen u hetzelfde.

Goedgevoel-serie

De mensen van de sociale onderneming Matz Carwash in Deventer schitteren in de goedgevoel-serie De wasstraat. De VPRO Gids liet de redacteur met de vieste wagen ‘hem er even doorheen halen’.

inhoudsopgave

korte tips

vaste rubrieken