IFFR maakt laatste competitiefilms bekend

Vijftien films geselecteerd voor Tiger Awards Competitie

Het International Film Festival Rotterdam (IFFR) heeft de laatste films bekend gemaakt die meedraaien in de VPRO Tiger Awards Competitie. De selectie is zoals altijd samengesteld uit eerste of tweede speelfilms van filmmakers. In totaal zijn er vijftien producties geselecteerd die kans maken op drie gelijkwaardige prijzen van elk 15.000 euro.

Er zijn zes nieuwe films toegevoegd aan het competitieprogramma. De Russische film Mama van Yelena Renard en Nikolay Renard gaat over de complexe relatie tussen een overbezorgde moeder en haar lijvige, veertigjarige zoon die nog steeds bij haar woont.

Miyoko Asagaya Kibun (Miyoko) van Tsubota Yoshifumi uit Japan is een biografische film over een Japanse mangakunstenaar, zijn regelmatig naakt poserende muze Miyoko en de hippe buurt in Tokyo waar zij in de jaren zeventig wonen. De jonge kunstenaar houdt obsessief vast aan zijn vriendin en de alcohol.

Li Fa Dian De Nu Er (My Daughter) is het speelfilmdebuut van Charlotte Lay Kuen Lim uit Maleisië. De film is een intieme studie naar de wederzijdse afhankelijkheid tussen een morsige kapster en haar onzekere tienerdochter.

De tweede film van Yang Heng uit Hong Kong, Guang Ban (Sun Spots), gaat over de tragische relatie tussen een jonge gangster en een jonge vrouw met liefdesverdriet.

Püha Tõnu kiusamine (The Temptation Of St. Tony) is de tweede speelfilm van Veiko Õunpuu uit Estland. De film gaat over een man van middelbare leeftijd die gaat nadenken over morele vragen, zoals wat is een ‘goed persoon’?

Het speelfilmdebuut van de Franse Sophie Letourneur, La Vie Au Ranch, is een portret van een groep twintigjarige studentes die samenwonen in wat zij hun ‘Ranch’ noemen. Ze staan op het punt te worden geconfronteerd met de scherpere kanten van de werkelijkheid en relaties.

De jury van de vijftiende VPRO Tiger Awards Competitie bestaat uit de Franse actrice en zangeres Jeanne Balibar, de Pools-Nederlandse filmmaakster Úrszula Antoniak, de voormalige directeur van het Singapore Film Festival Philip Cheah, de Mexicaanse filmmaker Amat Escalante en de Oegandese acteur en activist Okello Kelo Sam. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de Tiger Awards Ceremony op vrijdag 5 februari in het Oude Luxor Theater in Rotterdam.

De 39ste editie van het IFFR wordt gehouden van 27 januari tot en met 7 februari.