Film van Martijn Smits geselecteerd voor IFFR

Ook Tiger Awards Competitie voor Korte Films bekend

Het International Film Festival Rotterdam (IFFR) heeft bekend gemaakt dat de Nederlandse film C’est Déjà L’été van Martijn Smits is geselecteerd voor de VPRO Tiger Awards Competitie voor lange speelfilms.

C’est Déjà L’été vertelt het verhaal van een gezin dat in de Waalse industriestad Seraing leeft. De vader is ontslagen uit de staalfabriek van Cockerill, maar houdt dit uit schaamte verborgen voor zijn twee kinderen. De volledige samenstelling van de circa vijftien films in de VPRO Tiger Awards Competitie wordt bekend gemaakt op 7 januari 2010.

Ook is bekend geworden dat 31 films meedraaien in de Tiger Awards Competitie voor Korte Films op het IFFR. De geselecteerde films , die maximaal zestig minuten duren, worden voorgelegd aan een internationale jury die drie winnaars uitkiest.

In het competitieprogramma voor korte films zijn drie Nederlandse producties opgenomen, namelijk Hoe vertel ik het mijn ouders #1 van Lemert Engelberts, Sex Is Sentimental van Erik van Lieshout en Desert 79°: 3 Journeys Beyond the Known Wereld van Anna Abrahams. Verder zijn er films geselecteerd uit onder andere Groot-Brittannië, Italië, Frankrijk en Turkije. Op 1 februari worden de drie winnaars bekend gemaakt. Zij krijgen een Tiger Award waaraan een geldbedrag is verbonden van drieduizend euro .

De 39ste editie van het IFFR wordt gehouden van 27 januari tot en met 7 februari.

Trailer C’est Déjà L’été: