Paju opent International Film Festival Rotterdam

Tweede film van Zuidkoreaanse regisseur Park Chan-Ok

De openingsfilm van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) is bekend. Paju, de tweede speelfilm van de Zuidkoreaanse regisseur Park Chan-Ok, zal het festival op woensdag 27 januari 2010 openen.

Paju, een film die is opgenomen in de gelijknamige stad in Zuid-Korea, vertelt het verhaal van een jonge studente (Seo Woo) en de ingewikkelde relatie met haar zwager (Lee Sun-kyun). De film is vorige maand vertoond op het filmfestival van Pusan en kreeg daar de NETPAC-prijs (Network for the Promotion of Asian Cinema).

De film van Park Chan-Ok draait niet mee in de VPRO Tiger Awards Competitie. Haar debuutfilm, Jealousy is My Middle Name, won op het IFFR in 2003 een Tiger Award.

Festivaldirecteur Rutger Wolfson is blij met de openingsfilm. ‘Park Chan-Ok’s prachtige film illustreert op vele manieren waar het IFFR voor staat: de ontdekking en ondersteuning van de beste onafhankelijke filmmakers ter wereld. Paju is een voorbeeld van veerkracht, een krachtige vrouwelijke stem uit Azië en , uiteindelijk, een film die werkelijk ontroert.’

De 39ste editie van het IFFR wordt gehouden van 27 januari tot en met 7 februari 2010.

Bekijk de trailer