VPRO Gids 7

12 februari t/m 18 februari
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

After Life 

NETFLIX
After Life 

Sterke tragikomedie van beroepsmisantroop Ricky Gervais (The Office). De grofgebekte Britse comedian kruipt in deze Netflixserie in de huid van Tony, die alle wil om te leven heeft opgegeven na de dood van zijn vrouw Lisa. In het begin van de serie wil hij daarom niets liever dan zelfmoord plegen, ware het niet dat er niemand in de buurt is die zijn hond te eten wil geven. Maar in de loop van drie seizoenen leert Tony dat het óók wat waard kan zijn om iets om een ander te geven, waardoor hij langzaam uitgroeit van superschurk tot superheld. Aangenaam warme serie, die een uitstekende balans vindt tussen zwarte humor en traumaverwerking.

ALEX MAZEREEUW

As We See It

AMAZON PRIME
As We See It

Drie jongvolwassen huisgenoten hebben allemaal een vorm van autisme. Met de hulp van hun begeleider werken ze aan hun doelen; de één probeert vrienden te maken, de ander wil niets liever dan een relatie en voor de laatste is een blokje om al een hele taak. Jason Katims (Parenthood) baseerde deze dramedy op het Israëlische On the Spectrum en haalde inspiratie uit het leven van zijn eigen zoon. Dat maakt de serie zeer authentiek, net als de casting, want de hoofdrolspelers hebben zelf ook een vorm van autisme. Zoet, maar tegelijkertijd ook aangrijpend en oprecht.

KARLIJN VAN BOXTEL

naar vpro cinema