VPRO Gids 41

8 oktober t/m 14 oktober
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

Pressure Cooker

Bekeerde moslims John en Amanda zijn hun hele leven lang buitenbeentjes geweest. Amanda gebruikte als tiener al heroïne en John was metalgitarist en Satanist. Ze delen een liefde voor elkaar, voor verdovende middelen en voor het spel Dungeons & Dragons en komen eerlijk gezegd niet al te snugger over. Toch pakte de Canadese politie ze op, op verdenking van het beramen van een grootschalige terroristische aanslag. Deze podcast ontrafelt met de hoofdpersonen en uren aan geheime politie-opnames wat er precies is gebeurd.

ELJA LOOIJESTIJN

Pronk

Theatermaker en schrijver Anouk Nuyens raakte gefascineerd door oud-minister van ontwikkelingssamenwerking Jan Pronk. Ze maakte samen met hem een theaterstuk en ging veel bij hem thuis langs. Op een gegeven moment besloot ze hun gesprekken te gaan opnemen. Dat leidde tot deze podcast van De Correspondent, die op een heel persoonlijke manier laat zien waarom we sociaaldemocratie als populair middel verloren zijn. Dat heeft misschien wel alles te maken met zoiets simpels als 'intens slechte branding'.

YUKI KHO

naar de vpro podcastgids