VPRO Gids 41

8 oktober t/m 14 oktober
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Welcome to Wrexham

Welcome to Wrexham

Het leek een paar jaar geleden een domme Twitter-grap of een cynische publiciteitsstunt: Hollywood-sterren Rob McElhenney (It’s Always Sunny in Philadelphia) en Ryan Reynolds (Deadpool) kochten de zieltogende Welshe voetbalclub Wrexham AFC, en lieten zich tijdens het hele proces volgen voor een komische documentaireserie. Maar verrassend genoeg bleek van goedkoop cynisme geen sprake, en resulteerde dit alles in een hoogst vermakelijke, hartverwarmende serie, die vooral een mooi inkijkje biedt bij een van de oudste voetbalclubs ter wereld, én bij de eigenzinnige lokale gemeenschap. 

ALEX MAZEREEUW

Five Live

Five Live

De serie is vanaf maandag 3 oktober elke week te volgen bij Videoland

Nieuw komisch drama van het Gooische Vrouwen-team, dat lijkt op een soort polderantwoord op The Morning Show. Sara (Linda de Mol) en Roderik (Waldemar Torenstra) presenteren samen een populaire talkshow en waren daarnaast óók twaalf jaar getrouwd. Hun huwelijk liep op de klippen, maar de talkshow ging door. Alsof dat nog niet genoeg spanningen oplevert, dreigen de hosts vervangen te worden door twee jongere, incapabele presentatoren. Lekker vet aangezette satire op de Nederlandse tv-wereld, met prima spel van de acteurs. Vooral Daan Schuurmans is goed gecast als aalgladde zenderbaas.

ALEX MAZEREEUW

naar vpro cinema