VPRO Gids 40

1 oktober t/m 7 oktober
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

You're Dead To Me

Fans van geschiedenis en Britse humor zitten goed bij deze BBC-podcast. Presentator Greg Jenner heeft elke aflevering een historicus en een comedian te gast, met wie hij een historisch thema bespreekt. De balans tussen geschiedkundige feitjes en grappen is precies goed en de onderwerpen zeer gevarieerd; van schepijs door de eeuwen heen tot de neolithische revolutie in het Midden-Oosten. Het vijfde seizoen trapt af met Steven Fry die te gast is om het leven van de Pruisische vorst Frederik de Grote te bespreken.

ELJA LOOIJESTIJN

Etenstijd!

Kookgoeroe Yvette van Boven en presentator Teun van de Keuken schuiven maar liefst drie keer per week bij elkaar aan om over eten te praten. Van Boven weet alles over hoe je iets lekker maakt en Van de Keuken vuurt in hoog tempo vragen op haar af. Elke aflevering valt er veel te leren, zoals of je kaaskorsten in de bouillon moet gooien en hoe je Worcestershiresaus uitspreekt. De afleveringen komen rond vijf uur online, zodat je ze tijdens het koken kunt luisteren.

ELJA LOOIJESTIJN