VPRO Gids 39

24 september t/m 30 september
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Snabba Cash

Snabba Cash

Er is geen makkelijke manier om snel rijk en succesvol te worden. In de Zweedse Netflix- Original Snabba Cash besluit alleenstaande moeder Leya (Evin Ahmad) geld aan te nemen van haar criminele zwager Ravy (Dada Fungula Bozela) zodat ze haar tech start-up kan bekostigen. Maar ze merkt snel dat zijn leningen niet zonder voorwaarden zijn. Een zeer sterk geacteerde serie – losjes gebaseerd op de gelijknamige film uit 2010 – die voelt als een mix tussen HBO’s Industry en het Nederlandse crimedrama Mocro Maffia. Het tweede seizoen is vanaf 22 september ook te zien op Netflix.

ANKE MEIJER

I Love That for You

I Love That for You

Ziggo movies & serie

Te zien vanaf 21 september 

Comedyserie over dertiger Joanna (Vanessa Bayer), die in haar jeugd leukemie overwon, maar daarna niet bepaald alles uit het leven heeft gehaald. Ze woont nog bij haar ouders en heeft een suf baantje in een supermarkt. Maar dan wordt haar droom werkelijkheid, en mag ze haar eigen Tel Sell-achtige reclameprogramma presenteren. De toon is soms wat onevenwichtig, maar I Love That for You overtuigt toch, vooral door de sterke hoofdrol van Bayer, die de serie zelf bedacht en baseerde op haar eigen ervaringen met leukemie in haar jeugd.

ALEX MAZEREEUW

naar vpro cinema