VPRO Gids 24

11 juni t/m 17 juni
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

Dead End: A New Jersey Political Murder Mystery 

In 2014 werden zeventigers John en Joyce Sheridan dood aangetroffen in hun brandende huis in een rustig dorpje in New Jersey. De autoriteiten concludeerden dat John eerst zijn vrouw vermoord had en daarna zelfmoord had gepleegd, maar al snel bleek dat het onderzoek op zijn minst ontzettend slordig was. Waarschijnlijker is dat Sheridans politieke loopbaan iets met zijn dood te maken heeft. Er zijn veel losse eindjes, dus journalist Nancy Solomon lijkt een goede kans te maken de zaak te kunnen oplossen in deze klassieke true-crime-podcast.

ELJA LOOIJESTIJN

Dit is goed

In deze podcast interviewt Janine Abbring mensen die ergens heel goed in zijn over wat zij het beste of mooiste vinden in hun vakgebied. Zo vertelt Saskia Noort over het engste boek dat ze kent, Ionica Smeets over het beste wetenschapscommunicatie-onderzoek en Lucky Fonz III over zijn allerlievelingsliedje. In de nieuwste aflevering vertelt parfumeur Spyros Drosopoulos over het beste geurtje dat hij kent: Jacomo de Jacomo.

Abbring leidt de gesprekken op de prettige manier die we van haar gewend zijn, en de afleveringen duren niet te lang. Ook dat is weleens goed.

ELJA LOOIJESTIJN