VPRO Gids 24

11 juni t/m 17 juni
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Night Sky

Night Sky
AMAZON PRIME

Franklin en Irene York lijken een doorsnee echtpaar op leeftijd, met ouderdomskwaaltjes en ieder een doosje vol pillen die iedere ochtend geslikt moeten worden. Maar er is één ding dat de Yorks anders maakt, en dat is het portaal naar de ruimte dat onder het gereedschapsschuurtje in hun tuin verstopt zit en waarmee de zeventigplussers regelmatig naar een andere planeet geteleporteerd worden. Een relatiedrama met een scifi-twist dat vooral wordt gedragen door het prachtige en overtuigende spel van hoofdrolspelers Sissy Spacek en J.K. Simmons.

ANKE MEIJER

Prehistoric Planet

Prehistoric Planet
APPLE TV+

Een natuurdocumentaireserie van de makers van Planet Earth zoals we gewend zijn: prachtige beelden, bijzondere dieren en de vertrouwde stem van David Attenborough. Het is daarom bijna verwarrend dat de dieren in kwestie dinosaurussen zijn, beesten waarvan we toch echt weten dat ze zijn uitgestorven. Maar dankzij het schijnbaar eindeloze budget van Apple TV+ dartelen er opeens bijzonder realistisch ogende dino’s door het beeld. Bijna alsof Attenborough en co. terug in de tijd zijn gereisd om ons te trakteren op dit bijzondere spektakel.

ANKE MEIJER

naar vpro cinema