VPRO Gids 10

5 maart t/m 11 maart
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

Chameleon: Wild boys

Het is 2003 als twee jongens uit het niets opduiken in een klein Canadees plaatsje. Tom en Will Green vertelden dat ze in de wildernis waren opgegroeid met ouders die niets van de buitenwereld moesten hebben. Dit verhaal verdeelde de gemeenschap tot op het bot: de ene helft schoot te hulp met onderdak, kleding en een creditcard, de andere helft geloofde er geen moer van. Bijna twintig jaar later maakt Sam Mullins een podcast over deze jongens, die zijn kleine provinciestadje in hun greep hielden. Wat is hun echte verhaal?

KATJA DE BRUIN

Weer een dag

Kenners noemen het dé nieuwe trend in podcastland: korte podcasts om de dag mee te beginnen. Teun van de Keuken en Gijs Groenteman doken met hun nieuwe podcastbedrijf meteen op die trend en strikten hun maat Marcel van Roosmalen om mee te doen. Het concept van Weer een dag is simpel: Groenteman belt Van Roosmalen elke doordeweekse ochtend, zet een kookwekker op twaalf minuten en samen nemen ze de actualiteit door. Beroepschagrijn Van Roosmalen zet het op een mopperen, Groenteman hikt op de achtergrond van de lach.

ELJA LOOIJESTIJN

naar de vpro podcastgids