VPRO Gids 10

5 maart t/m 11 maart
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Severance

APPLE TV+
Severance

Verbluffende paranoiathriller over een nabije toekomst waarin werk en privé door een ingenieuze behandeltechniek gescheiden kunnen worden. Hiermee kunnen werknemers hun leven buiten kantoor vergeten als ze aan het werk zijn, en vice versa. Klinkt handig, maar manager Mark (een sublieme Adam Scott) lijkt in geen van beide werelden écht gelukkig. De komst van een eigenwijze nieuwe collega verandert alles. De opbouw van Severance is uiterst geduldig, maar deze eigenzinnige liefdesbaby van het werk van Stanley Kubrick en Charlie Kaufman wordt met de aflevering intrigerender. Een van de beste nieuwe series van 2022.

ALEX MAZEREEUW

Schneller als die Angst

MYLUM
Schneller als die Angst

Zesdelige thrillerserie over een jonge Duitse agente die verstrikt raakt in een kat-en-muisspel met een ontsnapte seriemoordenaar. Deze eigengereide Sunny heeft ondertussen zo haar eigen demonen: ze is verkracht, heeft last van paniekaanvallen, en durft geen van haar collega’s in vertrouwen te nemen. In haar jacht op de seriemoordenaar ziet ze een kans om af te rekenen met haar eigen trauma’s. Het gegeven van de getroebleerde rechercheur blijft een hardnekkig cliché in serieland, maar deze conventionele klopjacht is desondanks onderhoudend genoeg.

ALEX MAZEREEUW

naar vpro cinema