VPRO Gids 41

9 oktober t/m 15 oktober
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

Dr. Bones

Op zijn visitekaartje stond: ‘I open corpses to close cases’ en hij noemde zich Dr. Bones. Vrij belachelijk, maar toch deed Peter B zich succesvol voor als forensisch patholoog, een beschermd beroep waar je meer dan tien jaar voor moet studeren. Pas in 2015 viel hij door de mand toen bleek dat hij geen bloeddruk kon meten. In deze driedelige podcast van Argos zoeken journalisten Michelle Salomons en Hansje van de Beek uit hoe deze nep-arts zich bij toonaangevende instanties naar binnen wist te werken.

ELJA LOOIJESTIJN

De Tumor Tapes

Susan Oostdam en haar vriend Lex Uiting (tv-maker en zanger) kunnen het nauwelijks geloven als ze het slechte nieuws krijgen: Susan heeft baarmoederhalskanker. Om de gesprekken met de dokters goed te kunnen verwerken, neemt Lex ze op met zijn telefoon. Deze opnames vormen de basis van de podcast De Tumor Tapes, waarin we Susan en Lex volgen vanaf Susans kankerdiagnose. Het schijnt dat maar 56 procent van de Nederlandse vrouwen komt opdagen bij het vijfjaarlijkse uitstrijkje. De Tumor Tapes maakt pijnlijk duidelijk waarom je toch echt moet gaan.

CECILE ELFFERS