VPRO Gids 41

9 oktober t/m 15 oktober
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Seinfeld

NETFLIX
Seinfeld

We moesten er langer op wachten dan gedacht, maar nu kan de pret dan eindelijk beginnen. Jawel: Seinfeld is weer te zien. Netflix won de keiharde strijd met andere streamingdiensten, waardoor ze het kassucces zowel bij een nieuw (lees: jonger) publiek onder de aandacht kunnen brengen als nineties-nostalgisten op hun wenken bedienen. In welke categorie je ook valt: ze blijven grappig, de ironische avonturen van de egoïstische, gepriviligieerde Jerry, Elaine, George en Kramer. Ga voor een uitgebreid artikel naar vprogids.nl/seinfeld.

ARJA VAN DEN BERGH

Maid

NETFLIX
Maid

In de eerste, zenuwslopende minuten van Maid verlaat Alex (Margaret Qualley) in het holst van de nacht samen met haar dochtertje de trailer die ze samen met haar vriend deelt. De scherven van zijn woede-uitbarsting, de zoveelste, liggen nog op de grond. Ze heeft geen geld of baan en niemand om op terug te vallen – het enige dat ze weet is dat ze haar dochtertje en zichzelf in veiligheid moet brengen. Een goedgemaakte, aangrijpende miniserie met zeer sterk acteerwerk, dat van Qualley voorop.

ANKE MEIJER