VPRO Gids 40

2 oktober t/m 8 oktober
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

De Nederpopcast

Carolien Borgers interviewt acht Nederlandse zangeressen van verschillende generaties, onder anderen Willeke Alberti, Edsilia Rombley en Eefje de Visser. Elke aflevering heeft een eigen thema, waarin de interviews door elkaar gemonteerd zijn. Deskundige Tim Treffers plaatst hun verhalen in een nederpopgeschiedkundige context.

Top 2000-fans komen zeker aan hun trekken, want de podcast zit vol met muziekfragmenten en nostalgie. Ondertussen hoor je ook een onbekende kant van de bekende stemmen en wordt duidelijk hoe het echt is om als vrouw op te klimmen in de vaderlandse muziekindustrie.

ELJA LOOIJESTIJN

Eitje

Steeds meer single vrouwen besluiten in hun eentje voor een kind te gaan. Zo ook journalist Malou van der Starre. Ze maakte er de openhartige vijfdelige podcast Eitje over. Malou heeft bij de bekende Deense spermabank Cryos donorzaad aangekocht, waarmee ze in een kliniek geïnsemineerd wordt. Ze neemt haar recorder mee naar alle behandelingen en spreekt (ervarings-)deskundigen over de vele keuzes en hordes die te nemen zijn op weg naar een baby. De podcast heeft een mooie balans tussen diepgang en lucht – en een fijne titelsong ('Kinderwens') van  Goldband.

CECILE ELFFERS

naar de vpro podcastgids