VPRO Gids 40

2 oktober t/m 8 oktober
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Only Murders in the Building

DISNEY+
Only Murders in the Building

Steve Martin, Martin Short en Selena Gomez vormen een uitzonderlijk trio in het charmante Only Murders in the Building. Na de dood van een medebewoner in het klassieke New Yorkse appartementengebouw waar ze wonen, vindt het drietal elkaar in hun obsessie met true crime-podcasts. Wanneer ze vermoeden dat hun buurman is vermoord, starten ze hun eigen podcast om de waarheid te achterhalen. Een niet te stekelige parodie op het true crime-genre met goede chemie, aangenaam flauwe grapjes en een fijne sfeer.

ANKE MEIJER

On The Verge

NETFLIX
On The Verge

Actrice Julie Delpy schreef deze serie over vier vriendinnen van midden veertig met imperfecte levens. Succesvol chef Justine (Delpy) heeft een uiterst onaardige man. Modeontwerpster Anne (Elisabeth Shue) is constant high. Ell (Alexia Landeau) heeft niet genoeg geld om een bosje bloemen te kopen. En Yasmin (Sarah Jones) lijdt aan ernstige stemmingswisselingen, én een twijfelachtige relatie. Het idee, gecompliceerde veertigplusvrouwen die worstelen met verwachtingen en realiteit, is interessant. Helaas zijn alle personages net iets te onaangenaam om in je hart te sluiten.

ANKE MEIJER