VPRO Gids 36

4 september t/m 10 september
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

Day X

In Duitsland wordt momenteel Franco A. berecht. Hij blijkt onderdeel van een netwerk van rechtse extremisten binnen de Duitse politie en krijgsmacht, dat zich voorbereidt op ‘Dag X’. Dat zou de dag zijn waarop de Duitse democratie in zou storten. Katrin Bennhold, de Duitse correspondent van The New York Times, vertelt het complexe verhaal van het hedendaagse Duitsland, dat aan de ene kant het braafste en meest tolerante jongetje van de klas wil zijn, en daardoor wegkijkt van de neonazistische sentimenten die er wel degelijk broeien.

ELJA LOOIJESTIJN

NRC Vandaag: Doping doodnormaal

Jordi (23) trainde al twee keer per dag in de sportschool, maar bleef ontevreden over zijn bovenbenen. Hij besloot 'een kuurtje' te nemen. Naar schatting vijftigduizend mannen grijpen wel eens naar de anabolen om hun spieren op te pompen tot het gewenste formaat. NRC Vandaag maakte een driedelige podcast over anabolengebruik. Daarin hoor je hoe Jordi nu naar foto's van zijn opgeblazen zelf kijkt, en wat er zoal binnenkomt op de anabolenpoli in Haarlem. Daar zien ze wat er fout gaat. En dat is heel wat. Van krimpende zaadballen tot agressieproblemen.

KATJA DE BRUIN

naar de vpro podcastgids