VPRO Gids 36

4 september t/m 10 september
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Bloodlands

NPO PLUS
Bloodlands

De kidnapping van een voormalig IRA-leider dwingt politierechercheur Tom Brannick (James Nesbitt) en zijn partner te kijken naar vier onopgeloste verdwijningen van twintig jaar eerder, waaronder die van zijn eigen vrouw. In het vierdelige Bloodlands zijn de erfenissen uit Noord-Ierlands gewelddadige en onrustige verleden onontkoombaar en is het onderlinge wantrouwen tussen de groepen die ooit strijdend tegenover elkaar stonden, nog steeds groot. De miniserie begint als een typische politieserie, maar neemt al snel voldoende wendingen om tot het einde te boeien.  

ANKE MEIJER

Cruel Summer

AMAZON PRIME
Cruel Summer

Wanneer het populaire meisje Kate wordt gekidnapt en opgesloten in een kelder, neemt het verlegen meisje Jeanette haar leven over. Althans, dat is waar Kate haar van beschuldigt, op tv, na haar vrijlating. Bovendien, zegt Kate, wist Jeanette waar Kate vast zat – zonder de politie te waarschuwen. Het verhaal wordt vanuit beide perspectieven verteld in de serie Cruel Summer, die de gevolgen toont van sociale hiërarchie en public shaming onder jongeren in de jaren negentig – nog voor de komst dus van social media, maar die ontwikkeling hangt erboven als een zwaard van Damocles.

COLIN VAN HEEZIK

naar vpro cinema